Carlo Ancelotti kroont zich tot meest succesvolle coach ooit in de UEFA Champions League

UEFA Champions League | Alle aandacht ging gisteren dan wel uit naar Thibaut Courtois, ook Real Madrid-coach Carlo Ancelotti verdient alle lof na de 14de eindzege van Real in de Champions League. Ook persoonlijk boekte Ancelotti een heuse triomf.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Real Madrid heeft het geflikt. Na fenomenale comebacks in de knock-outfase tegen PSG, Chelsea én Manchester City moest nu ook Liverpool zijn meerdere erkennen in de Koninklijke. Hoewel Real Madrid een absolute grootheid is in het Europese voetbal, achtte niemand het mogelijk dat Real al deze tegenstrevers naar huis zou sturen en zo de Beker met de Grote Oren in de lucht mocht steken.

"In het begin van het seizoen had niemand gedacht dat we de Champions League konden winnen. Maar we hebben het verdiend. We hebben heel erg afgezien tijdens ons parcours, maar we hebben de moed nooit laten zakken. Met deze club is het gewoon gemakkelijker om de Champions League te winnen dan ergens anders", liet Real-coach Carlo Ancelotti na de match weten. 

Het succesrecept van dit Madrid was volgens de Italiaan de cultuur van de club. "De passie van de supporters, de geschiedenis, de cultuur,... Real heeft gewoon een cultuur van winnaars. Dat maakt de club ook zo speciaal. Ik ben heel gelukkig na dit spectaculair seizoen. Het vertrouwen dat mijn spelers een heel seizoen hebben uitgestraald, is ongezien op dit niveau." Vooral de prestaties van Thibaut Courtois bezorgden Real Madrid en Carlo Ancelotti een waar delirium

Recordman

De eindzege van Real Madrid gisteren werd tevens een persoonlijk succes voor Carlo Ancelotti. De 62-jarige Italiaan won al voor de vierde keer de Champions League als coach. Hij is de eerste trainer die daarin slaagt.

Ancelotti stond tot gisteren op gelijke hoogte met Zinedine Zidane en Bob Paisley. Zidane gidste Real naar opeenvolgende triomfen op het Europese kampioenenbal in 2016, 2017 en 2018. Paisley bracht de trofee naar Liverpool in 1977, 1978 en 1981, toen onder de naam Europacup I. 17 coaches wonnen de Europese oppergaai twee keer, waaronder Sir Alex Ferguson, Jose Mourinho en Pep Guardiola.

Ancelotti won met AC Milan de Champions League in 2003 en 2007, daarna deed hij met Real Madrid hetzelfde in 2014. Gisteren pakte hij in Parijs al zijn vierde Beker met de Grote Oren. Ancelotti won de Europese beker tevens als speler, in 1989 en 1990 met Milan. Zo vertoeft hij in een rijtje van zeven namen die de Champions League of Europacup I als speler én coach wisten te winnen. De andere namen zijn Guardiola, Zidane, Johan Cruyff, Miguel Munoz, Frank Rijkaard en Giovanni Trapattoni.

Kijk hier om nog een keertje terug naar alle hoogtepunten van de UEFA Champions League-finale tussen Liverpool FC en Real Madrid.
 
Volg ook volgend seizoen de UEFA Champions League via de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.


Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top