Festival Cannes - Belgen Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch delen met Skolimowski juryprijs

Films | Op het Filmfestival van Cannes was er zaterdagavond een ex-aequo wat betreft de Prijs van de Jury. De Belgen Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch delen de prijs voor 'De acht bergen' met Jerzy Skolimowski '('Eo').

Door Belga

Deel dit nieuws

"We willen het festival bedanken om zo'n enorm podium te geven aan onze film. En ook de juryleden. Wauw! De juryprijs is heel mooi! Heel erg bedankt", reageerde Charlotte Vandermeersch op het podium.

"We wilden een film maken die vertelt over het leven in al zijn kwetsbaarheid en kracht. Alle bergen om over te steken", aldus de actrice en regisseur. "Ik dank Felix dat we sterk geweest zijn door de film samen te maken en ook erg kwetsbaar. De film heeft ons samengebracht, het was noodzakelijk voor ons en erg mooi. Ik dank je uit de grond van mijn hart. Ik hou van je."

Van Groeningen van zijn kant noemde het "een beetje gek". "We zijn Belg. We hebben in Italië gefilmd, met Italiaanse acteurs. We hebben Italiaans geleerd, het was een uitzonderlijke reis (...) Het was een fantastische samenwerking tussen België, Italië en Frankrijk."

"We willen ook Paolo Cognetti bedanken, de schrijver die zijn hart in dit boek gestoken heeft. Wij hebben ons hart in de film gestoken", besluit Vandermeersch.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top