Goffin blikt ondanks exit tevreden terug: "Heb een goede week gehad in Parijs"

Sport | David Goffin (ATP 48) is zaterdag in de derde ronde van Roland Garros uitgeschakeld na een nederlaag tegen de Pool Hubert Hurkacz (ATP 13) in drie sets (7-5, 6-2, 6-1). Een einde in mineur want Goffins heupklachten speelden weer op. De Belg was teleurgesteld omdat hij zijn kansen niet heeft kunnen benutten. Vooral omdat hij sinds het begin van het gravelseizoen op dreef is. De 31-jarige Luikenaar hield achteraf ook wel positieve gevoelens over.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik tekende present en mijn tennis ook", vertelde Goffin aan de Belgische media. "Ik speelde twee geweldige wedstrijden (tegen de Tsjech Lehecka en de Amerikaan Tiafoe, red.). Zelfs vandaag begon ik goed met een hoge intensiteit. Hij was ook erg goed. Mijn niveau is er, dat is het belangrijkste. Ik speelde een aantal zeer goede wedstrijden op gravel en ik had een goede week hier. Mijn overwinning tegen Tiafoe was een geweldig moment. Ik hoop zo snel mogelijk verder te kunnen met de toernooien die eraan komen."

Als Goffin ongeschonden Parijs kan verlaten, begint zijn grasseizoen op papier maandag over twee weken op het ATP 250-toernooi in Rosmalen, waar hij in 2015 de finale speelde tegen de Fransman Nicolas Mahut.

"Er is nog ruim een week voordat dit toernooi begint. Ik hoop dat ik snel genoeg weer kan trainen. Dan speel ik Halle en Wimbledon normaal. Allemaal goede toernooien en een periode waar ik van hou", besloot hij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top