Bergen verslaat Leuven in heenduel 4e PO-ronde, Antwerp krijgt oplawaai in Groningen

Basketbal | Antwerp heeft zaterdag in de heenwedstrijd van de vierde ronde van de grensoverschrijdende play-offs in de BNXT League een fikse nederlaag geleden bij Groningen. De Giants verloren met 97-63. Bergen hield de zege thuis tegen Leuven (74-69).

Door Belga

Deel dit nieuws

Antwerp botste op een ontketende thuisploeg, die in het eerste kwart (29-24) op voorsprong kwam en vervolgens de kloof alsmaar uitbreidde. Matt Tiby scoorde voor Antwerp achttien punten. In Bergen tegen Leuven bleef het spannend tot het slotkwart. Marcus Tyus scoorde voor de collectief sterke Henegouwers zestien punten, Kevaughn Allen nam voor Leuven achttien punten voor zijn rekening.

De returns volgen maandag, respectievelijk in Antwerpen en Leuven.

De nationale play-offs van de BNXT League kenden vrijdag in België hun ontknoping, met een elfde titel op rij voor Oostende, dat in de finale Mechelen versloeg (3-1). Zowel Oostende als Mechelen komen wel nog in actie in de grensoverschrijdende BNXT League play-offs.

De winnaar van de confrontatie tussen Antwerp en Groningen neemt het in de kwartfinales van de play-offs op tegen Mechelen. De winnaar van de strijd tussen Bergen en Leuven ontmoet in de kwartfinales de verliezende finalist van de Nederlandse play-offs. Na vier duels van de 'best-of-5' staat het in de finale tussen Leiden en Den Bosch 2-2. Oostende is als Belgische kampioen meteen zeker van een plaats in de halve finales.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top