"Mission impossible" voor Goffin, die sukkelde met heuppijn: "Ik kon niet meer bewegen"

Sport | David Goffin (ATP 48) was zaterdagavond teleurgesteld na zijn uitschakeling in de derde ronde van Roland Garros. Op het Court Simonne-Mathieu, waar hij donderdag de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 27) had verslagen, moest de 31-jarige Luikenaar het afleggen tegen de Pool Hubert Hurkacz (ATP 13). Hij verloor met 7-5, 6-2, 6-1. Aan het einde van de eerste set staken zijn heupproblemen weer de kop op.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik maakte een verkeerde beweging aan het einde van de eerste set", vertelde hij aan de Belgische media na zijn nederlaag. "Ik had mijn linkerheup al bezeerd aan het einde van mijn wedstrijd tegen Tiafoe. Mijn kinesist had er de laatste twee dagen aan gewerkt, en nu verergerde het ongemak. Maar ik zat goed in de wedstrijd en wilde niet opgeven, want het is een grandslamtoernooi en er hing een geweldige sfeer op het veld en veel mensen die me aanmoedigden."

"Uiteindelijk was het een onmogelijke missie, een 'mission impossible'. Ik had te veel pijn. Ik kon me niet bewegen. Het is balen, maar er is niets wat we eraan kunnen doen."

Goffin zal nu onderzoeken ondergaan om de precieze aard van de blessure te achterhalen. "Ik weet nog niet exact wat ik heb. Ik kom recht van het veld. Het is ter hoogte van de adductoren, in mijn linkerheup, dat het trok en dat het te veel pijn deed op het einde. We gaan de onderzoeken afnemen en dan zien we wel. Ik hoop dat ik snel weer op de been ben."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top