Amaury Capiot viert tweede profzege in de Boucles de la Mayenne: "Deze keer wel mijn sprint kunnen doen"

Wielersport | De Limburger Amaury Capiot (Team Arkéa Samsic) heeft zaterdag zijn tweede profzege geboekt tijdens de derde etappe van de Boucles de la Mayenne (Fra/ProSeries). "Ook donderdag had ik eigenlijk al goede benen", blikte Capiot terug.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pas diep in de finale van de 188 kilometer lange derde etappe sloot het peloton terug aan bij een kopgroep van acht, met daarin onder meer Greg Van Avermaet. "Met Connor (Swift) had onze ploeg een troef mee in die vlucht, in een poging tijd goed te maken voor het klassement. Maar in de laatste kilometer keerden we terug", vertelde de 28-jarige Capiot na zijn overwinning.

"Ik besliste mijn sprint op 250 meter van de streep aan te gaan, zodat ik niet ingesloten geraakte. In de donderdagrit had ik ook al goede benen, maar toen kon ik die niet ten volle tot uiting laten komen. Vandaag kon ik wel mijn sprint plaatsen, mijn inspanning doen, en dat was genoeg voor de overwinning. Buitengewoon om hier te kunnen winnen."

Ondanks zijn lange rij ereplaatsen is Capiot - de zoon van oud-prof Johan Capiot - geen veelwinnaar. Eerder dit seizoen eindigde hij al tienmaal in de top tien, maar mocht hij enkel juichen in de Grote Prijs van Marseille, zijn eerste profzege op UCI-niveau.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top