Capiot sprint naar Belgische ritzege van de Boucles de la Mayenne

Wielersport | De Limburger Amaury Capiot (Team Arkéa Samsic) heeft de derde etappe gewonnen van de Boucles de la Mayenne, een Franse vierdaagse rittenkoers voor de ProSeries. Hij was de snelste in een oplopende groepsprint.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een etappe van 188 kilometer tussen Saint-Berthevin en Château-Gontier liet Greg Van Avermaet zich onderweg zien. De voormalige olympische kampioen maakte deel uit van een kopgroep van acht renners die pas na honderd kilometer wegreed uit het peloton. Daarin zaten verder ook Anthony Turgis, Connor Swift, Joel Suter, Thibault Ferasse, Niklas Larsen, Vinicius Rangel en Morne Van Niekerk.

Pas in het ingaan van de slotkilometer slaagde het peloton erin de vlucht van Van Avermaet en co. weer tot de orde te roepen, waarna een sprint op de oplopende finishstrook zou beslissen over ritwinst. De 28-jarige Capiot, zoon van oud-renner Johan Capiot, haalde het daarin voor de Noor Kristoffer Halvorsen en de Spanjaard Juan José Lobato, goed voor zijn tweede seizoenszege na de Grote Prijs van Marseille bij het begin van dit seizoen.

In het klassement heeft de Franse leider Benjamin Thomas nog drie seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger Benoit Cosnefroy. De Boucles de la Mayenne eindigt morgen met een etappe van 180 kilometer tussen Martigné-sur-Mayenne en Laval.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top