Twee op twee voor Wiebes in de RideLondon Classique, Kopecky opnieuw vierde

Wielersport | De Nederlandse wielrenster Lorena Wiebes (Team DSM) heeft haar tweede etappezege op rij veroverd in de RideLondon Classique, een Britse driedaagse rittenkoers voor de WorldTour. Ze was aan het eind van de tweede etappe de snelste in een groepssprint, waarin Belgisch kampioene Lotte Kopecky (Team SD Worx) vierde werd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Daags na de ritzege van Wiebes in de openingsetappe kreeg het peloton een golvende rit van 141 kilometer voor de wielen, tussen startplaats Chelmsford en de aankomst in Epping. Een groot deel daarvan werd gekleurd door een solovlucht van de Amerikaanse Veronica Ewers, maar 35 kilometer voor de finish zat haar avontuur er weer op.

Net als in de eerste etappe draaide het uiteindelijk uit op een sprint van een uitgedund peloton, waarin de 23-jarige Wiebes het met fietslengtes voorsprong haalde, voor de Italiaanse Marta Bastianelli en de Deense Emma Norsgaard. Met Kopecky (net als gisteren vierde) en Jesse Vandenbulcke (zevende) eindigden er twee Belgische vrouwen in de top tien van de daguitslag.

Dankzij haar tweede ritzege op rij verstevigt Wiebes uiteraard haar leiderspositie in het klassement. De RideLonden Classique eindigt morgen met een korte etappe van 85 kilometer die volledig wordt afgewerkt in de Britse hoofdstad Londen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top