Medvedev volgt landgenoot Rublev en Sinner vlot naar 8ste finales van Roland Garros

Sport | Daniil Medvedev (ATP 2) mag zich opmaken voor de achtste finales van het grandslamtoernooi van Roland Garros. De Rus legde deze namiddag op het gravel in Parijs de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP 31) vlot over de knie met 6-2, 6-4 en 6-2.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de laatste zestien neemt eenmalig grandslamwinnaar Medvedev het op tegen de Franse veteraan Gilles Simon (ATP 158) of de Kroaat Marin Cilic (ATP 23). De 37-jarige Simon kreeg een wildcard toegekend van de organisatoren en is bezig aan zijn laatste kunststukje op Roland Garros.

Ook Andrey Rublev (ATP 7), landgenoot van Medvedev, staat in de achtste finales. De Chileen Christian Garin (ATP 37) bood aardig weerwerk, maar moest finaal toch het hoofd buigen met 6-4, 3-6, 6-2 en 7-6 (13/11).

Rublev bekampt in de achtste finales de Italiaan Jannik Sinner (ATP 12), die op zijn beurt afrekende met de Amerikaan Mackenzie McDonald (ATP 60) in straight sets: 6-3, 7-6 (8/6) en 6-3. Sinner leidt in de onderlinge confrontaties met 2-1. In 2020 schopten ze het beiden nog tot de kwartfinales in de Franse hoofdstad.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top