Mondo Duplantis neemt goede start van outdoorseizoen met winst in Eugene

Sport | Armand 'Mondo' Duplantis is vrijdag zijn outdoorseizoen begonnen met winst in het polsstokspringen op de Diamond League-meeting in het Amerikaanse Eugene. De 22-jarige Zweed sprong over 5m91. Vervolgens probeerde hij het nog drie keer op 6m07, zonder succes evenwel.

Door Belga

Deel dit nieuws

De weersvoorspellingen in Eugene zijn niet te best dit weekend en daarom werden enkele disciplines al vooruitgeschoven naar vrijdag. Het polsstokspringen met olympisch kampioen en wereldrecordhouder (6m20) Mondo Duplantis was er daar één van. Duplantis haalde het uiteindelijk voor de Amerikaan Christopher Nilsen. Die raakte niet over 5m91. Eerder dit seizoen leverde Nilsen nog de beste wereldjaarprestatie outdoor met een sprong over 6m00.

De Amerikaanse Valarie Allman, regerend olympisch kampioene, won het discuswerpen met een worp van 68m35. Ze bleef daarmee ver van haar beste wereldjaarprestatie (71m46).

Het hoogspringen bij de vrouwen werd een prooi voor de Oekraïense Yaroslava Mahuchikh, die dit voorjaar wereldkampioene indoor werd. Ze sprong 2m00.

De Keniaanse olympisch kampioen Joshua Cheptegei won de 5.000 meter in een beste wereldjaarprestatie van 12:57.99, voor de Ethiopiër Milkesa Mengesha (13:01.11). Cheptegei bleef ver verwijderd van zijn eigen wereldrecord (12:35.36), dat hij hoopte te verbeteren. Bij de vrouwen verloor de Ethiopische wereldrecordhoudster Letesenbet Gidey verrassend van haar landgenote Ejgayehu Taye. Die finishte in een beste wereldjaarprestatie van 14:12.98.

De Burundese Francine Niyonsaba tot slot leverde een beste wereldjaarprestatie af op de 2 mijl, in 8:59.08.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top