Rafael Nadal gaat tijdens Roland Garros als fan naar de finale van de Champions League

Sport | Rafael Nadal hoeft zaterdag niet in actie te komen op Roland Garros en dat komt de Spaanse tennisser bijzonder goed uit. De 21-voudig grandslamkampioen heeft namelijk een ticket voor de finale van de Champions League in Parijs. Nadal gaat op zijn vrije dag naar het Stade de France om zijn favoriete club Real Madrid aan te moedigen tegen Liverpool.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Als ik me goed voel, ga ik zeker naar het stadion toe", zei Nadal vrijdag na zijn overwinning tegen de Nederlander Botic van de Zandschulp in de derde ronde van het graveltoernooi in de Franse hoofdstad. "En ik ga ervan uit dat ik me goed voel." De 35-jarige Spanjaard speelt zondag in de vierde ronde tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime.

De Franse oud-topvoetballer Zinédine Zidane zat vrijdag samen met zijn vrouw als toeschouwer op de tribune van Court Suzanne Lenglen bij de partij tussen Nadal en Van de Zandschulp. Zidane reikte in 2005 de beker uit aan Nadal toen de Spanjaard voor het eerst Roland Garros won.

"En daarna heeft hij hier nog een keer of twaalf gewonnen geloof ik", zei de 49-jarige Fransman lachend. "Het is altijd een genot om hier te zijn en geweldige sporters aan het werk te zien. Roland Garros is een legendarische plek, dus als we de kans hebben, dan komen we hierheen. We proberen 'Rafa' dan aan te moedigen. Hij zit nog steeds in het toernooi, dat is geweldig. Maar het kan ook zijn dat de nieuwe generatie, zoals Carlos Alcaraz, de macht overneemt."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top