Eerste verschuivingen bij promovendus Dender: Smet blijft, Valcke vertrekt

D1B Pro League | Met de titel én de promotie op zak moeten de spelers stilaan gaan bepalen waar hun nabije toekomst ligt: in het profvoetbal of toch nog bij de amateurs? Voor Mike Smet en Sam Valcke bleek het antwoord op die vraag alvast verschillend te zijn.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zo gaat de 31-jarige Mike Smet de uitdaging mee aan in 1B. De rechtervleugelverdediger tekende een nieuw tweejarig contract bij Dender EH waardoor hij dus al zeker tot medio 2024 in het Van Roystadion actief zal zijn. Smet was eerder al actief in de voorganger van 1B (tweede klasse) toen hij tussen 2015 en 2015 een tachtigtal duels speelde voor Eendracht Aalst. Nadien speelde hij jarenlang voor Dessel in eerste nationale. Sinds 2020 verdedigt hij de kleuren van Dender EH. Zijn jeugd beleefde hij bij Beerschot.

Voor Sam Valcke komt er dan weer geen nieuw 1B-avontuur. De aanvaller was in het afgelopen seizoen een regelmatige basispion voor Dender EH, maar besliste na de titel om toch niet mee te promoveren. Valcke tekende een driejarig contract bij Patro Eisden. De 29-jarige spits speelde eerder onder meer voor Cercle Brugge en Lommel SK.

'Huurling' Vladimir Van De Wiel keert dan weer terug naar Waasland-Beveren. De flankverdediger kon zich niet doorzetten bij Dender en moet vermoedelijk op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top