Slotpleidooien in proces tussen Amber Heard en Johnny Depp zijn gestart

Films | In het smaadproces tussen Johnny Depp (58) en Amber Heard (36) heeft de verdediging van de acteur in haar slotpleidooi zijn ex-vrouw beschuldigd van leugens en valse beschuldigingen. "Ze heeft verteld wat ze denkt dat u moet horen om deze man te veroordelen als misbruiker en verkrachter", zei Depps advocate Camille Vasquez vandaag tegen de zevenkoppige jury in de rechtbank in Fairfax County, Virginia.

Door Belga

Deel dit nieuws

Maar, aldus nog Vasquez, daar is geen bewijs van. "We zitten met een hoop onbewezen beschuldigingen, die overdreven en ongeloofwaardig zijn", klonk het. De advocate drong er bij de jury op aan om Depp gelijk te geven. "Dit gaat over de goede naam van een man. En meer dan dat, het gaat over het leven van deze man, dat hij verloor toen hij beschuldigd werd van een verschrikkelijk misdrijf." Johnny Depp is in deze zaak niet de dader, maar het slachtoffer, besloot ze haar pleidooi. 

Na het pleidooi van de verdediging van Johnny Depp, wordt ook de verdediging van Heard nog verwacht vandaag. Daarna zal de uitspraak vallen. 

De zaak tussen de ex-echtgenoten Depp en Heard is zal zes weken aan de gang. Johnny Depp beschuldigt zijn ex-vrouw Amber Heard van het afleggen van valse verklaringen in een commentaarstuk over huiselijke geweld in de Amerikaanse krant Washington Post in 2018. Dit stuk, zegt hij, schaadde zijn reputatie, waardoor hij rollen verloor in de "Fantastic Beasts"- en "Pirates Of The Caribbean"-films. Daarvoor eist hij zo'n 50 miljoen dollar (ongeveer 46 miljoen euro) schadevergoeding. Heard heeft een tegenzaak aangespannen voor 100 miljoen dollar. 

De twee acteurs ontmoetten elkaar in 2009 tijdens de opnames van de film "The Rum Diary", waarin ze beiden meespeelden. Ze trouwden in 2015, maar na 15 maanden vroeg Heard de scheiding aan.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top