Plaats in achtste finales Roland Garros stemt Mertens tevreden: "Aangename verrassing"

Sport | Elise Mertens (WTA 32) plaatste zich voor de tweede keer in haar carrière voor de achtste finales op Roland Garros. De 26-jarige Limburgse versloeg de 21-jarige Russin Varvara Gracheva (WTA 71) met 6-2 en 6-3 in 1 uur 37 minuten. "Ik heb hier nog nooit de kwartfinales bereikt en ga er alles aan doen om daar te komen", blijft Mertens ambitieus.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben erg blij om in deze fase te zijn", gaf Elise Mertens toe. "Ook al is de score 6-2 en 6-3, meen ik dat het geen gemakkelijke wedstrijd was. Ik moest hard werken, maar over het algemeen maakte ik niet te veel directe fouten. Het was een tactisch steekspel, want ik vond haar backhand uitstekend. Na mijn dijbeenblessure in Istanboel is in de achtste finales staan een aangename verrassing, misschien zelfs een beetje een droom."

"Natuurlijk had ik een beetje meeval in de tweede ronde (door het forfait van de Tsjechische Marie Bouzkova, die positief testte op corona, red.), maar dat heb je nodig, vooral op een grandslamtoernooi. Daardoor kon ik veel energie sparen. Vandaag zou ik normaal tegen een reekshoofd moeten spelen (de Estse Anett Kontaveit maar zij verloor verrassend in de eerste ronde, red.), maar ik wil natuurlijk meer. Ik heb hier nog nooit de kwartfinales bereikt en ga er alles aan doen om daar te komen."

Voor een plaats in de kwartfinales moet Mertens zondag wel voorbij het achttiende reekshoofd, de Amerikaanse Cori Gauff (WTA 23). De 18-jarige uit Florida, die in de tweede ronde al Alison Van Uytvanck (WTA 60) had uitgeschakeld, versloeg de Estse Kaia Kanepi (WTA 46) met 6-3 en 6-4.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top