Jazz weerklinkt een weekend lang in de hoofdstad

Festivals | Het Brussels gewest wordt van vrijdag 27 tot zondag 29 mei ingepalmd door de deuntjes van het Brussels Jazz Weekend. Met een divers programma en 150 gratis concerten wil het festival tonen dat jazz er voor iedereen is.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de Brusselse Vijfhoek is het elke dag feest op vier verschillende podia die opgesteld staan op het Beursplein, de Kapellemarkt, het Sint-Katelijneplein en de Grote Markt. Op de Grote Markt zorgt het Brussels Jazz Orchestra samen met de Nederlandse mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo vanavond meteen voor een hoogtepunt. De eerste avond kan je op het Sint-Katelijneplein ook al kennismaken met de Chicago Style blues van het Big Dave Trio of het jong jazzgeweld One Frame Movement op de Kapellemarkt. 

Maar er is nog meer te beleven in het centrum. Zo lopen er zeven bands van The Brass Parade constant door de Brusselse straten en weerklinkt er jazz in heel wat feestgelegenheden en bars zoals Ancienne Belgique, Botanique, de Bonnefooi, Au Bassin, Walvis, Roskam of Archiduc.

Het Brussels Jazz Weekend trekt met haar programma ook naar de gemeenten buiten het centrum, zoals Etterbeek, Anderlecht, Sint-Pieters-Woluwe en Evere. Er zijn gegidste fietstochten langs de Marollen, de valleien van de Woluwe en de Maelbeek, met onderweg architecturale pareltjes. Op het Van Meyelplein in Etterbeek zijn er ook een reeks optredens en in Anderlecht wordt er door percussionisten zelfs jazz gespeeld op een boot.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top