Artiest van de Week: Pommelien levert de soundtrack van de zomer

Muziek | In onze vaste rubriek Artiest van de Week zetten we graag opkomend talent en groeiende muzikale projecten in de verf. Dat is ook deze week het geval, want we geven een podium aan Pommelien Thijs, die in april haar zomersingle ‘Ongewoon’ dropte.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Als hoofdrolspeelster in de Ketnet-musicalreeks ‘#LikeMe’ mag Pommelien Thijs haar twee grootste passies delen: zingen en acteren. Wanneer de Nederlandse zanger Jaap Reesema haar vroeg om samen een duet op te nemen, was haar zangcarrière gelanceerd. ‘Nu wij niet meer praten’ bereikte de eerste plaats van de Vlaamse én de Nederlandse hitlijsten. Het duo toert met een theatertournee langs de mooiste Vlaamse zalen.

In december 2021 trad Pommelien vier keer op tijdens #LikeMe in concert in het Sportpaleis. In ‘#LikeMe’ speelt ze de rol van Caro, het hoofdpersonage van de serie. Haar gezin moet noodgedwongen verhuizen naar Antwerpen en zij komt als nieuwe leerling toe in het SAS, een school waar de hechte kliekjes al gevormd zijn en er een duidelijke pikorde is. Ze moet zien te aarden en haar eigen vrienden vinden in die omgeving.

Thijs was met de hoofdrol in ‘#LikeMe’ niet aan haar proefstuk toe. Al sinds 2010 is ze te zien op Ketnet, eerst als 9-jarige in ‘Ketnet Kookt’, later in ‘De Zooreporters’. Intussen speelde ze ook in musicals, en in 2012 kreeg ze de hoofdrol in ‘Annie’. In 2014 kreeg ze met ‘Labyrinthus’ haar eerste filmrol. Met haar musicalervaring was het al duidelijk dat ze een dijk van een stem had. Intussen acteerde ze ook in de Vlaamse kerstfilm ‘De Familie Claus’. Nu is ze klaar voor een solocarrière. En Vlaanderen met haar.

‘Ongewoon’ en ‘Meisjes Van Honing’

Medio april stelde Pommelien haar nieuwe zomersingle ‘Ongewoon’ voor. Het is een feelgoodnummer geworden met een onmiskenbaar aanstekelijke energie. Over het nummer zegt Pommelien: “Een gevoel of een persoon kan je soms volledig overvallen en verrassen. ‘Ongewoon’ schreef ik na een nacht waar een vriendschap plots meer werd. Met alle chaos en verwarring die daarbij hoort." Ze vormt hiermee een voorbeeld voor jongeren die zich in het lied kunnen herkennen.

In de single ‘Meisjes Van Honing’, die ze eind vorig jaar loste, zong Pommelien eerder al over de meisjes en vrouwen die grote metaforen verdienen om ze te beschrijven. “Sterk, uniek, degenen die alles mooier en beter maken. De vrouwen waar we naar opkijken, die we willen zijn. Niet meer bang. Als ik zing over ‘meisjes van glas’, dan weten ook die meisjes van honing wat ik bedoel. Dan gaat het over vrouwen die zich fragiel voelen. Niet op een goede plek, niet in een fijn moment. We zijn allemaal daar geweest, en we trekken ons op aan de meisjes van honing. Om zelf zo te worden”, zo legde Pommelien haar single uit in een persbericht.

Of het nu op de radio is of op de televisie: van Pommelien Thijs zullen we nog veel horen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top