'The Pentaverate': een komische Netflix-serie met Mike Myers in 8 (hoofd)rollen

Films | Dat de Canadese acteur Mike Myers een aardig potje kan acteren is welbekend. De man kreeg wereldwijd het publiek aan het lachen met ‘Austin Powers’ en zelfs met ‘Shrek’. Nu is hij terug met de komische serie ‘The Pentaverate’ die sinds kort op Netflix te zien is, en daarin speelt hij maar liefst acht rollen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sinds begin van deze maand kunnen Netflix-abonnees naar de gloednieuwe komedieserie ‘The Pentaverate’ kijken. In deze serie zien we hoe de Canadese onderzoeksjournalist Ken Scarborough (Mike Myers) een geheime organisatie op het spoor is gekomen die de wereldgeschiedenis sinds de uitbraak van de Zwarte Dood, een pandemie in 1347, tracht te beïnvloeden en inmiddels nieuwe plannen heeft. Scarborough wil de organisatie, die zichzelf ‘The Pentaverate’ noemt, ontmaskeren, de wereld redden en op die manier ook zijn job als journalist veiligstellen. De serie werd bedacht door de Canadese acteur Mike Myers die je misschien nog kent uit de komische ‘Austin Powers’-filmreeks of de Engelstalige stem van Shrek. De man speelt in ‘The Pentaverate’ niet één rol, maar wel acht!

Acht rollen

Zo speelt Myers het hoofdpersonage, de bijna gepensioneerde journalist Ken Scarborough, die erop uit is om de geheime organisatie te ontmaskeren. Hij speelt ook Anthony Lansdown, een complotdenker die eenzelfde passie als Scarborough heeft om de waarheid aan het licht te brengen. Myers kroop ook in de huid van Rex Smith, een radiopresentator die zich op het extreemrechtse politieke spectrum bevindt, Lord Lordington, het oudste lid van de geheime ‘Pentaverate’-organisatie en Bruce Baldwin, een voormalige Australische mediamagnaat.

De rollen van de voormalige Russische oligarch, Mishu Ivanov, wordt ook door Myers gespeeld, net als het personage van Shep Gordon, een voormalige rock-’n-roll-manager en Jason Eccleston, een techneut die de supercomputer van The Pentaverse heeft ontworpen.

Je leest het goed, Mike Myers speelt maar liefst acht rollen in deze komische serie. Dat lijkt enorm veel, maar toch stelde de Canadese acteur onlangs nog dat hij er geen graten in ziet. Tijdens een recente aflevering van Saturday Night Live verwees Myers bijvoorbeeld naar de meerdere filmrollen die hij speelde in de 'Austin Powers'-filmreeks en in de film ‘So I Married an Axe Murderer’ uit 1993.

Met Ken Jeong en Keegan-Michael Key

Gelukkig wordt Myers bijgestaan door enkele andere komische toptalenten om de overige rollen uit de serie te spelen. Zo speelt de comedian en acteur Ken Jeong - die we kennen uit films zoals ‘The Hangover’ - een casinobaas met enkele eigenaardige trekjes. Keegan-Michael Key is ook van de partij. Hij speelt een wetenschapper die wordt ingeschakeld door de geheime organisatie. De Amerikaanse acteur Rob Lowe, bekend uit series zoals ‘The West Wing’ en ‘Brothers & Sisters’ draaft dan weer korstondig op als zichzelf.

Ontdek ‘The Pentaverate’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top