Vroem! Het motorsportprogramma voor het eerste weekend van juni

Auto-moto |

Aanstaande zaterdag 4 en zondag 5 juni staat er een druk programma op de Europese circuits op de agenda. Wat ligt er in het verschiet?

Door Proximus

Deel dit nieuws

De terugkeer van de 24 uur van Spa-Francorchamps EWC Motors

Motorfans zullen blij zijn met de terugkeer van de beroemde 24 uur van Spa-Francorchamps in het kader van het EWC World Endurance Championship. Het evenement wordt over de hele wereld erkend en er zullen zo'n 39 teams deelnemen. 14 van hen zijn officieel opgenomen in de EAC. Het supersnelle heuvelachtige circuit van Spa-Francorchamps zal liefhebbers van tweewielers zeker bekoren en moet garant staan voor een uitzonderlijke race. Melchior Wathelet, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Circuit de Spa-Francorchamps, stak zijn enthousiasme voor dit grote populaire evenement alvast niet onder stoelen of banken tijdens de persconferentie: "Het is met grote trots dat we opnieuw een uithoudingsrace voor motors mogen verwelkomen, de langverwachte terugkeer van een 24-uurs motorrace naar het Circuit de Spa-Francorchamps binnen een kalender die andere, niet minder legendarische circuits omvat. Deze datum is des te symbolischer omdat we sinds augustus vorig jaar ons honderdjarig bestaan vieren en de eerste race die op het circuit werd gereden een motorrace was."

Volg de 24H SPA EWC Moto’s deze zaterdag 4 juni om 13u op Eleven Sports 2, op de Eleven Sports-zenders, beschikbaar in de Proximus Pickx Sports-optie.

Na Duitsland, is Stoffel Vandoorne op weg naar Indonesië

Voor het eerst sinds 2006 vindt in Jakarta (Indonesië) het ABB FIA Formula E World Championship plaats. 22 coureurs nemen het tegen elkaar op, en de concurrentie zal waarschijnlijk hevig zijn. Dit is de achtste race van het ABB FIA Formule E wereldkampioenschap 2021/22. Onder de coureurs die zich al hebben onderscheiden, kunnen we natuurlijk de Belg Stoffel Vandoorne noemen. Vandoorne eindigde twee keer als derde in de 7ste en 8ste WK-manche tijdens de ePrix van Berlijn, en staat nu aan de leiding in het klassement met 111 punten. De belangrijkste concurrenten van de West-Vlaming zijn de Zwitser Edoardo Morata (2e op 13 punten) en de Fransman Jean-Eric Vergne (3e op 16 punten).

Volg de Formule E-race in Jakarta deze zaterdag, 4 juni om 13u00 op Eurosport 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top