Boston Celtics op één zege van eerste NBA Finals in 12 jaar

Basketbal | Boston Celtics leidt momenteel met 3-2 in de finale van de Eastern Conference tegen Miami Heat. De Celtics kunnen in de nacht van vrijdag op zaterdag de beslissende overwinning in de wacht slepen om zich samen met de Golden State Warriors te verzekeren van de NBA Finals.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Celtics lijken op weg om voor het eerst sinds 2010 nog eens de NBA Finals te bereiken. De ploeg wist de afgelopen twee matchen te winnen tegen Miami en mentaal hebben ze daardoor een enorm voordeel voor het zesde treffen. Miami heeft geen andere keuze dan te winnen in de eigen arena.

Kan Butler de rug rechten?

De Celtics namen de afgelopen twee wedstrijden de bovenhand en dat was vooral te danken aan het duo Jayson Tatum en Jaylen Brown. Tijdens de vijfde wedstrijd was Tatum goed voor 22 punten, 12 rebounds en 9 assists, terwijl zijn compagnon Brown goed was voor 25 punten.

In de tweede periode van die wedstrijd was vooral Brown outstanding. Er stond geen maat op hem, want hij wist in de tweede periode 19 van de 25 punten te scoren. Bij Miami moeten ze hopen dat Jimmy Butler weer op topniveau zal geraken. Hij was de beste speler tijdens de tweede wedstrijd, maar in de derde partij liep hij een knieblessure op. Het is duidelijk dat de 32-jarige sterspeler van Miami in de vijfde partij niet topfit was, maar het sierde hem dat hij achteraf geen excuses zocht voor zijn makke prestatie.

Daarnaast geven Kyle Lowry en Max Strus voorlopig niet thuis. Alleen Bam Adebayo acteert voorlopig op een hoog niveau. Hij was in de laatste partij goed voor 18 punten en 10 rebounds. Hij kon het tij echter niet alleen keren en hij hoopt dat zijn ploegmaats in de zesde wedstrijd wel op niveau komen, zodat ze nog een zevende wedstrijd uit de brand kunnen slepen.

Het programma van de week op Eleven Sports:

Zaterdag 28 mei

  • Game 6: Boston Celtics - Miami Heat (om 2u30 op Eleven 2)

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top