Wie pakt de overwinning in razendspannende finale van ‘The Voice Kids’?

Films | Eindelijk is het zo ver. Na weken intense strijd weten we vrijdagavond na de uitzending van ‘The Voice Kids’ wie de winnaar is van dit seizoen. Coaches Laura Tesoro, Duncan Laurence, K3 en Metejoor hebben ieder nog 2 talenten over. Wordt het Jinthe of Marie-Émilie uit team Metejoor? Anne of Sien uit team K3? JAP of Gloria uit team Laura? Of Karista of Lina uit team Duncan? Wie wint gaat naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro en krijgt de kans om een eigen single op te nemen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De bijzondere aflevering van vrijdagavond wordt gestart met een speciale cover van ‘That’s What I Really Want’ van Lil Nas X. Daarbij werkten de acht finalisten samen om als één groep de finale van ‘The Voice Kids’ te openen. Hoewel ze daarbij moeten samenwerken, verloopt de rest van de aflevering in bittere ernst en zal de spanning tussen de verschillende finalisten te snijden zijn.

Moeilijke keuze voor coaches

Nadien brengen ze elk één nieuw solonummer waarmee ze hun coach moeten overtuigen om hen mee te nemen als ‘topfinalist’ naar de eindmeet. Ook de coaches krijgen dus een erg moeilijke opdracht in deze laatste uitzending. Een keuze maken tussen een van hun twee goudhaantjes, dat doe je niet zomaar. En bovendien hangt er ook heel wat af van die keuze, want met de juiste keuze kan de coach ook meteen kans maken op de eindoverwinning

Toch zijn de coaches erg trots op al hun kandidaten. “Jinthe is de verrassing van dit seizoen. Ik ben als enige voor haar gedraaid, wat ik nog altijd niet snap. En ook Marie-Émilie had mijn hart meteen veroverd”, vertelt Metejoor. De dames van K3 zijn vereerd dat ze Anne en Sien in hun team hebben: “Anne is geboren om op een podium te staan. En Sien is gevoelig en lief maar als ze begint te zingen komt er iets uit dat niemand verwacht!” JAP uit team Laura is dan weer de enige jongen en allereerste rapper ooit in de finale . “Hij ademt hiphop, hij is het gewoon!”, vertelt Laura. Ook Gloria raakt haar keer op keer: “Gloria heeft zoveel eigenheid. Ze hoort echt thuis in mijn team.” Tot slot is ook Duncan een trotse coach: “Lina heeft nummers van Whitney Houston, Ariana Grande en Tina Turner gebracht. Zij behoren tot de grootste stemmen op aarde en Lina is er daar één van. En Karista staat met zoveel attitude en gemak op het podium. Ze pakt iedereen in.”

Publiek als beslissende factor

De vier overgebleven talenten brengen tenslotte nog een finalelied om de andere jury, het publiek en de kijkers, te overtuigen. Niet de jury voor het podium maar het grote publiek krijgt namelijk de kans om te stemmen op dé ultieme winnaar van The Voice Kids. Nadat alle stemmen geteld zijn, kennen we de winnaar van dit seizoen. 

De laatste uitzending wordt ook feestelijk afgesloten met een ander jong talent dat de harten van het publiek de laatste maanden fel aan het veroveren is. Zangeres Camille zal in de finale opduiken met haar single ‘Hou Vol/ Lift U Up’ uit Liefde voor Muziek.

Bekijk ‘The Voice Kids’ vrijdag 27 mei omstreeks 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top