Dit is alles wat je moet weten over ‘Three Thousand Years of Longing’, het nieuwste project van George Miller

Films | Het filmfestival van Cannes loopt stilaan ten einde. Voor veel producties was het de ideale gelegenheid om hun film voor een publiek vol kenners in première te laten gaan. Dat is ook het geval bij ‘Three Thousand Years of Longing’ van George Miller. Deze film balanceert tussen romantiek, drama en fantasie als genre en heeft onder meer Idris Elba en Tilda Swinton in de cast. Proximus Pickx vertelt je alles over deze langverwachte nieuwkomer.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Heb je je ooit al afgevraagd wat je zou doen met drie wensen van een magiër? Dit dilemma komt voor in de grootste verhalen en legendes en zo ook in de film ’Three Thousand Years of Longing’. Daarin wordt een antwoord gezocht op het ingewikkelde dilemma. Het verhaal begint allemaal bij Alithea Binnie (Tilda Swinton), een eenzame maar strenge Britse dame. Haar leven wordt helemaal ontwricht tijdens een reis naar Istanboel. 

Heldendaden

Op een klein marktje valt haar oog op een vreemde lamp. Die probeert ze schoon te maken om het als souvenir terug mee naar huis te nemen. Door hem te polijsten, wekt ze een magiër (Idris Elba). Die biedt haar zoals, de legende het zegt, aan om drie wensen te laten uitkomen. Maar Alithea kiest er niet voor om haar wildste dromen uit te voeren, maar polst bij de magiër Djinn naar de wensen die hij in het verleden reeds vervulde.

Het magische wezen neemt het hoofdpersonage vervolgens mee naar zijn heldendaden van weleer. Ze starten een reis door de tijd langsheen verschillende verhalen, de ene nog ongelofelijker dan de andere. Zullen deze herinneringen Alithea kunnen overtuigen om een beroep te doen op de diensten van de genie om haar eindelijk de vrijheid die ze zo graag wil, te bezorgen? Ze beseft namelijk maar al te goed dat elke wens ook een bepaalde prijs met zich zal meebrengen.

20-jarig project van George Miller

Net zoals de heldin van het verhaal, neemt de film je mee in verhalen vol genialiteit met onverwachtse wendingen en fantastische beelden. Die zijn bovendien vaak verweven met bijzondere liefdesverhalen. George Miller laat in deze film zijn talenten als filmmaker zien, maar ook zijn talent om goed onderzoek te voeren.  Het lijkt erop dat de regisseur meer dan twintig jaar aan dit spannende project werkte.

De release van ’Three Thousand Years of Longing’ in de bioscoop zou eind augustus 2022 moeten plaatsvinden. Ter gelegenheid van het festival van Cannes lanceerden de producenten wel een exclusieve trailer, waardoor de kijkers al een glimp van het scenario kunnen opvangen. Ook het acteertalent van het duo Idris Elba en Tilda Swinton wordt meteen duidelijk. 

Met deze film keert Miller terug naar de essentie van de cinema: verhalen vertellen. Want voor ze in beeld worden gebracht, waren deze scenario’s slechts mondelinge legendes. Die herinneringen worden alleen maar versterkt door de genialiteit van de special effects in de film. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top