Meer mensen aan het werk met een beperking

Nieuws | Mensen met een beperking vinden steeds vaker de weg naar de reguliere arbeidsmarkt. Dat moet blijken uit een analyse van hr-dienstenbedrijf Acerta.

Door Belga

Deel dit nieuws

Acerta baseert zich op gegevens van 30.000 werkgevers uit de private sector, onder wie zowel kmo's als grote bedrijven. Maatwerkbedrijven zijn niet opgenomen in de analyse. Uit de cijfers blijkt dat op vijf jaar tijd (2016-2021) tien procent meer mensen met een beperking - fysiek of mentaal - aan de slag zijn op de reguliere arbeidsmarkt. Uit de Acerta-cijfers blijkt dat 1 op de 409 werknemers op de reguliere arbeidsmarkt een beperking heeft.

Dat meer mensen met een beperking de weg vinden naar de reguliere arbeidsmarkt is een goede zaak, klinkt het bij Acerta. "Een inclusieve maatschappij vraagt ook een inclusieve arbeidsmarkt. En voor bedrijven is het een kans om de war for talent te winnen", argumenteert het hr-bedrijf.

Vooral de dienstensector, de horeca en de social profit stellen de meeste werknemers met een beperking tewerk. Koploper is de dienstensector, waar 0,27 procent van de werknemers een beperking heeft. De grootste stijging de voorbije vijf jaar gebeurde in de horeca (+33 procent).

Opvallend: kleinere bedrijven stellen in het algemeen meer mensen met een beperking tewerk dan grotere bedrijven. Bedrijven met 5 tot 9 werknemers hebben gemiddeld genomen het hoogste percentage werknemers met een beperking in dienst (0,37 procent).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top