Wall Street stijgt fors na bemoedigende cijfers van winkelbedrijven

Nieuws | De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag fors hoger gesloten. Beleggers reageerden op bemoedigende cijfers van de grote Amerikaanse winkelbedrijven Macy's, Dollar Tree en Dollar General. Vorige week was er nog sprake van zwaar tegenvallende resultaten bij de winkelketens Target en Walmart, wat de vrees aanwakkerde dat de hoge inflatie de koopkracht van consumenten zou aantasten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Macy's, een keten waarvan ook Bloomingdale's deel uitmaakt, steeg ruim 19 procent. De warenhuisketen boekte het afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf schroefde zijn winstverwachting voor het hele jaar op. Ook de resultaten van de discountketens Dollar Tree en Dollar General waren beter dan verwacht: ze werden beloond met koerswinsten van respectievelijk 21,9 en 14 procent.

De Dow-Jonesindex sloot 1,6 procent hoger op 32.637,19 punten en de brede S&P 500 steeg 2 procent tot 4.057,84 punten. De Nasdaq eindigde 2,7 procent in het groen op 11.740,65 punten.

Twitter steeg 6,4 procent. Miljardair Elon Musk is van plan om een groter deel van de overnamesom van het socialmediabedrijf voor eigen rekening te nemen, wat zijn persoonlijke financiële bijdrage voor de Twitter-deal op 33,5 miljard dollar brengt. De Tesla-topman (plus 7,4 procent) herhaalde ook zijn toezegging om de overnamedeal van 44 miljard dollar te voltooien.

Apple steeg 2,3 procent. Volgens het persagentschap Bloomberg heeft het technologieconcern zijn leveranciers gevraagd om ongeveer 220 miljoen iPhones te assembleren, ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar. Daarnaast meldde Apple de lonen van werknemers in de VS met minstens 10 procent te verhogen.

De euro was 1,0724 dollar waard, tegen 1,0723 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,4 procent meer op 114,04 dollar. Brentolie werd 2,9 procent duurder op 117,38 dollar per vat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top