Andrea Pasqualon sprint naar de zege in Mont-sur-Marchienne

Wielersport | Andrea Pasqualon (Intermarché-Wanty-Gobert) heeft donderdag de 56e editie van het Circuit de Wallonie (1.1) op zijn naam geschreven. De 34-jarige Italiaan was na 192,2 km, met start in Charleroi en aankomst in Mont-sur-Marchienne, sneller dan de Fransman Axel Zingle (Cofidis). Philippe Gilbert (Lotto Soudal) werd derde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pasqualon haalde in de slotmeters de ontsnapte Zingle in. Met Piet Allegaert (Cofidis), vijfde, Maxim Van Gils (Lotto Soudal), zesde, Milan Menten (Bingoal Pauwels Sauces WB), zevende, Lionel Taminiaux (Alpecin-Fenix), achtste, en Lennert Teugels (Tarteletto-Isorex), negende, eindigden nog vijf Belgen in de top 10.

Voor Pasqualon is het zijn negende profzege, zijn eerste sinds augustus 2019. Intermarché-Wanty-Gobert pakt zijn tiende zege van het seizoen. Het Belgische WorldTour-team won eerder onder meer Gent-Wevelgem (Biniam Girmay), de Scheldeprijs (Alexander Kristoff) en twee ritten in de Giro (Biniam Girmay en Jan Hirt).

Pasqualon volgt op de erelijst van het Circuit de Wallonie de Fransman Christophe Laporte op. Laporte nam dit jaar niet deel.

Het Circuit de Wallonie was de zesde manche van de Exterioo Cycling Cup. De GP Marcel Kint is in Zwevegem is komende zondag de zevende manche.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top