Nog een overwinning en Oostende is opnieuw Belgisch kampioen

Basketbal |

Filou Oostende is nog nooit zo dicht bij een elfde titel op rij geweest. Een overwinning tegen Kangoeroes Mechelen in de finale van de play-offs van de BNXT League brengt de kustploeg tot op één zege van de Belgische titel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gewoon een vervelend steentje in de schoen? Na de eerste wedstrijd in de nationale play-off-finale van de BNXT League te hebben gedomineerd, liet Oostende zich enkele dagen geleden verrassen bij Kangoeroes Mechelen. Maar de ploeg van Dario Gjergja maakte het woensdag goed met een comfortabele 86-69-zege in eigen huis en niemand ziet ze in de slotfase nog verliezen.

Mechelen gelooft in beslissende wedstrijd

Waarschijnlijk slachtoffer van een zekere decompressie op de Winketkaai in de tweede wijdstrijd waarin ze met 84-74 verloren, toonden de teamgenoten van Levi Randolph gisteren opnieuw dat zij dit seizoen de sterkste zijn. Oostende, dat slechts één keer verloor in ons land voor de aanvang van deze play-offs (namelijk in de finale van de Beker van België), is gewoon onklopbaar wanneer ze geconcentreerd zijn en een wedstrijd serieus in handen nemen.

Ze hebben het lot over het winnen van hun 23e titel in hun geschiedenis nu in eigen handen en het zal moeilijk zijn om hen te verhinderen de eerste BNXT League-kampioen te worden.

Aan de kant van de Mechelaars zullen de fans echter opperen dat ze nu het paard niet achter de wagen moeten gaan spannen. De mannen van Kristof Michiels, die tot coach van het jaar werd verkozen, hebben dit seizoen meer dan eens bewezen dat ze in staat zijn zich te overtreffen. Het bewijs was te zien in de halve finale van de play-offs tegen Leuven, waar ze tot het uiterste werden gedreven voordat ze de vijfde en beslissende game wonnen. Met de steun van hun fans is alles mogelijk en de Kangoeroes zullen deze vrijdag hun droom na willen jagen om voor het eerst Belgisch kampioen te worden.

Volg het beste van de BNXT League, zoals het duel tussen Mechelen en Oostende nu vrijdag vanaf 19u45, op Pickx+ Sports 1 met de Pickx Sports-optie van Proximus. Je kan het laatste basketbalnieuws volgen op Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top