Gillé en Vliegen schakelen titelhouders uit op Roland Garros: "Beloning voor al ons werk"

Sport | Sander Gillé en Joran Vliegen zorgden woensdagavond voor een stunt op Roland Garros door in de eerste ronde van het mannen dubbelspel de Franse titelverdedigers Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut uit te schakelen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Dit doet echt plezier", reageerde Gillé na de 6-4, 6-7 (5/7) en 6-3 overwinning. "We kenden de voorbije periode niet veel geluk en vandaag zat het eindelijk mee. Dit is een beloning voor al ons werk. Het voelt heel prettig om zo'n eerste ronde te spelen. Er hing een sfeer zoals in de Davis Cup. De tribunes zaten vol en de supporters maakten veel lawaai. We begonnen heel goed aan de match en zijn blijven groeien, zelfs na het verlies van de tweede set. En in het slot hebben wij misschien iets beter geretourneerd dan de tegenstander."

Gillé en Vliegen mogen zich nu opmaken voor een tweede ronde tegen de Australiërs Luke Saville en Jordan Thompson. Bij een nieuwe overwinning doen ze even goed als vorig jaar (achtste finales).

"Met onze coach Jeff Coetzee hebben we hard gewerkt en we hebben het gevoel dat we op de goeie weg zijn", stelt Joran Vliegen. "Toen we de loting zagen, lachten we een beetje groen. Maar we hebben deze wedstrijd opgevat als een kans om te tonen waartoe we in staat zijn. We hadden niets te verliezen en we hebben er echt voor gestreden. Onze verwachtingen zijn hoog maar we houden de voeten op de grond. Maar dit geeft wel veel vertrouwen voor het vervolg."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top