Met Dender EH keren er heel wat ex-1B'ers terug naar het profvoetbal

D1B Pro League | Dender EH kon woensdag haar terugkeer naar het tweede niveau van het Belgische voetbal afdwingen. Voor de Oost-Vlaamse club was het al van 2011-2012 geleden dat ze nog eens op dat niveau konden spelen. Maar voor heel wat spelers van de huidige kampioenenploeg is 1B alvast geen stap in het onbekende.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zeven spelers die dit seizoen regelmatig tot altijd in de basisploeg stonden, hebben een verleden in de 1B Pro League. Esteban Casagolda bijvoorbeeld; die tussen 2016 en 2020 heel wat goals scoorde voor OH Leuven en KSV Roeselare én nog altijd op de zevende plek staat in de all-time 1B-topschuttersranking (2016 - heden). Maar ook Wesley Vanbelle lag vier seizoenen lang onder contract in 1B. De flankverdediger speelde ook tussen 2016 en 2020 voor Cercle Brugge, Lommel SK en KSV Roeselare.

Ook Kjetil Borry, Kenneth Houdret en Sam Valcke zijn zeker geen onbekenden voor het 1B-publiek. Borry speelde jarenlang voor KSV Roeselare (met een kort 1A-intermezzo bij Waasland-Beveren); Houdret speelde tussen 2016 en 2018 voor OH Leuven en Union SG en Sam Valcke lag tussen 2016 en 2019 onder contract bij Lommel. De spits speelde voordien natuurlijk ook nog voor Cercle Brugge.

Tot slot hebben ook Dylan Ragolle en Ridwane M'Barki nog een iets minder opgemerkt verleden in 1B. Maar beide spelers waren het voorbije seizoen wel absolute sterkhouders bij Dender. Ragolle zat in 2017-2018 in de kern van Beerschot, maar speelde niet. M'Barki was in 2016-2017 vooral invaller bij Lommel SK (toen nog Lommel United).

Oude(re) bekenden

Met Xavier Gies (Roeselare), Lennard Hens (RC Mechelen), Mike Smet (Aalst) en Jonathan Rowell (Waasland-Beveren) spelen er ook nog enkele spelers bij Dender die in een verder verleden nog actief waren in de toenmalige tweede klasse.

En ook de architect achter het succesverhaal van Dender is een oude bekende: Regi Van Acker. De inmiddels 67-jarige coach is al jarenlang actief in de lagere reeksen van ons voetbal en coachte onder meer Antwerp, Lierse, RS Waasland, RC Mechelen, Eendracht Aalst, Dessel Sport en SK Deinze. Sinds 2019 staat hij aan het roer bij Dender EH.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top