Dender pakt de titel in 1e Nationale en promoveert (ongeacht het resultaat in de rechtbank)

D1B Pro League | Dender EH heeft zich woensdagavond tot kampioen van 1e Nationale gekroond. De Oost-Vlamingen wonnen met 1-0 van Dessel terwijl Knokke FC een eventuele ontknoping via de rechtbank plots onbelangrijk maakte door RFC Luik te kloppen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dender had op de slotspeeldag genoeg aan een knap doelpunt van Lennard Hens om Dessel Sport te verslaan. De middenvelder scoorde al in de 13e minuut en trok daarmee het Denderse titelfeestje op gang. De verlossende 2-0 bleef evenwel uit (al trof Mbarki nog wel de lat), maar de krappe voorsprong bleek toch voldoende voor de winst, de titel én de promotie.

Achtervolger RFC Luik verloor met 2-1 op het veld van Knokke FC en eindigt de competitie zo met vier punten achterstand op Dender EH.

1. Dender EH: 40 punten
2. RFC Luik: 36 punten
3. Knokke FC: 29 punten
4. Dessel Sport: 26 punten

De Luikenaars kondigden eerder deze week nog wel aan dat ze in beroep zouden gaan tegen de forfaituitspraak in de inmiddels fameuze U21-zaak, maar dat zal nu allicht niet meer gebeuren. Want zelfs met een terugzetting naar de oude situatie (waarin Luik drie punten extra zou hebben in de reguliere competitie en Dender drie punten minder) zouden Les Sang & Marine door de halvering van de punten bij de start van de eindronde Dender niet meer voorbij kunnen steken.

Stand indien Luik wél gelijk zou gekregen hebben in beroep:

1. Dender EH: 38 punten
2. RFC Luik: 37 punten
3. Knokke FC: 29 punten
4. Dessel Sport: 26 punten

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top