Schrijfster van "How to murder your husband" veroordeeld voor moord op haar man

Nieuws | De Amerikaanse schrijfster van het boek "How to murder your husband" is woensdag door een rechtbank in Oregon, in het noordwesten van de Verenigde Staten, veroordeeld voor de moord op haar echtgenoot. De jury verklaarde Nancy Crampton Brophy schuldig aan moord op Daniel Brophy.

Door Belga

Deel dit nieuws

De schrijfster, gespecialiseerd in sentimentele romans had de feiten steeds ontkend. De videobewakingsbeelden waarop ze te zien is op de plaats van de misdaad tonen volgens haar enkel dat ze inspiratie zocht voor haar boeken. Ze ontkent ook dat ze haar man doodde om honderdduizenden dollars van zijn levensverzekering op te strijken.

Volgens de procureurs kampte Nancy Crampton Brophy met financiële problemen toen ze haar man in juni 2018 doodschoot met twee kogels in het hart in de koksschool waar hij lesgaf. Het waren leerlingen die de 63-jarige Daniel Brophy dood aantroffen.

De advocaten van de 71-jarige schrijfster hebben aangegeven beroep te zullen aantekenen tegen de uitspraak, zo meldt de lokale krant The Oregonian.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top