Rerum Novarum - Voorzitter beweging.net waarschuwt voor collectieve verarming

Nieuws | Peter Wouters, voorzitter van beweging.net, waarschuwt naar aanleiding van Rerum Novarum voor "een trend die steeds meer zichtbaar wordt: een totaal onevenwicht tussen grote bedrijven die woekerwinsten maken, en de gewone burger die het steeds moeilijker krijgt om zijn facturen te betalen". "Een gevaarlijke cocktail", aldus Wouters. "De tijd is rijp om grondig bij te sturen tegen een collectieve verarming van de maatschappij."

Door Belga

Deel dit nieuws

De voorzitter van beweging.net benadrukt dat al enkele maanden op bijeenkomsten over nog maar één echt thema gesproken wordt: de kost van het leven. "Na de COVID-pandemie is dit voor heel wat mensen de druppel te veel. Op dit moment kunnen meer dan 400.000 mensen hun lening niet terugbetalen en is het aantal mensen dat een beroep doet op voedselhulp sterk gestegen. Daarnaast kiezen meer en meer mensen ervoor om eens niet op reis te gaan en de concerten te laten voor wat ze zijn."

Wouters waarschuwt voor een "gevaarlijke cocktail in onze samenleving". "Als sociale beweging zijn we alvast duidelijk: voor ons is er een onevenwicht dat weggewerkt moet worden. Het kan niet dat een grote groep bedrijven steeds meer winsten kan maken terwijl ondertussen onze overheid extra uitgaven moet doen en de mensen niet meer rondkomen met hun inkomen."

Volgens beweging.net moet een overheid "het draagvlak voor ons sociaal model overeind houden door de steun aan de armsten goed en eerlijk uit te bouwen en de bijdragen van de rijksten rechtvaardig hoog te houden". Zo blijft de ongelijkheid tussen mensen zo klein mogelijk, klinkt het.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top