Beleggers op Wall Street putten moed uit notulen van Federal Reserve

Nieuws | Na twee turbulente dagen, zijn de aandelenbeurzen in New York woensdag met winsten gesloten. Beleggers op Wall Street verwerkten de notulen van de beleidsvergadering van de Federal Reserve van begin mei. Daaruit bleek dat de Amerikaanse centrale bank vastbesloten is om de hoge inflatie te bestrijden door de rente verder te verhogen. Daarnaast was kledingretailer Nordstrom een opvallende winnaar dankzij goede kwartaalcijfers en vooruitzichten.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent hoger op 32.120,28 punten en de brede S&P 500 steeg 1 procent tot 3.978,73 punten. De Nasdaq eindigde 1,5 procent in het groen op 11.434,74 punten. De techgraadmeter verloor een dag eerder nog ruim 2 procent, mede door een winstwaarschuwing van Snap. Het bedrijf achter Snapchat verloor ruim 43 procent van zijn beurswaarde, wat zorgde voor koersdruk in de hele sector. Woensdag toonde Snap wat herstel met een plus van 11,7 procent.

De Fed verhoogde begin deze maand de rente met een half procentpunt en wil bij de komende beleidsvergaderingen de rente in een vergelijkbaar tempo verhogen. In de notulen staat dat beleidsmakers van de centrale bank "zeer toegewijd en vastbesloten zijn om de noodzakelijke maatregelen te nemen om prijsstabiliteit te herstellen".

Nordstrom sprong 14 procent omhoog. Het warenhuisbedrijf boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht en verhoogde de verwachtingen voor het gehele jaar. Branchegenoten Kohl's, Best Buy en Target liftten mee met koersstijgingen van respectievelijk 12 procent, 9 procent en 4 procent.

Fastfoodketen Wendy's deed het eveneens goed met een plus van net geen 10 procent. Ook huizenbouwer Toll Brothers werd bijna 10 procent meer waard dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers.

De euro was 1,0674 dollar waard, tegen 1,0660 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa. Een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent in prijs tot 110,82 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder op 114,43 dollar per vat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top