Oostende neemt opnieuw het voortouw tegen Mechelen

Basketbal | Met 86-69 winst heeft Oostende woensdag een 2-1 voorsprong genomen in de nationale play-off-finale (best of 5) tegen Kangoeroes Mechelen. De eerste wedstrijd won Oostende zaterdag met 103-60, in de tweede trok Mechelen maandag met 84-74 aan het langste eind. Vrijdag wordt er opnieuw in Mechelen gespeeld, als de titelstrijd daarna nog niet beslecht is volgt er zondag een beslissend vijfde duel in Oostende.

Door Belga

Deel dit nieuws

Woensdag maakte Oostende het verschil in de eerste twee kwarts (26-18, 24-12) voor een 50-30 ruststand. In het derde (18-20) en vierde (18-19) kwart kon Mechelen maar weinig van de opgelopen schade goedmaken. Phillip Booth lii was met 21 punten topscorer van de partij. Levi Randolph (18 ptn, 7 rbds, 5 assists), Haris Bratanovic (11 ptn) en Keye Van der Vuurst de Vries (10 ptn, 10 assists) waren de andere uitblinker bij Oostende. Bij Mechelen was Myles Stephens (17 ptn) het best bij schot.

De verliezer van het duel neemt het in de kwartfinales van de BNXT League op tegen Antwerp of Groningen. De landskampioen komt in de halve finales in actie tegen Bergen Leuven of de verliezer van de Nederlandse play-off-finale (Leiden of Den Bosch). Leuven plaatste zich woensdag voor de vierde ronde van die BNXT play-offs door met 74-66 te winnen van Aalst. De heenwedstrijd in Aalst hadden de Bears al met 71-73 gewonnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top