Coronapositieve titelhoudster Krejcikova geeft verstek voor dubbelspel op Roland-Garros

Sport | De Tsjechische Barbora Krejcikova, titelhoudster op Roland-Garros in zowel het enkel- als het dubbelspel, heeft woensdag aangekondigd verstek te laten gaan voor het dubbelspeltoernooi. Een positieve coronatest twee dagen na haar uitschakeling in de eerste ronde van het enkelspel ligt aan de basis van de beslissing.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Gisterennacht begon ik me slecht te voelen en deze ochtend (woensdag) stond ik op met koorts. Ik besloot me te laten testen op corona en het resultaat was positief. Ik ben heel teleurgesteld dat ik mijn titel in het dubbelspel niet kan verdedigen", pende ze neer op haar Instragram.

"Als we het van de positieve kant belichten, ben ik blij niet geblesseerd te zijn en ik kijk vol ongeduld ernaar uit om de trainingen te hervatten", voegde de nummer twee van de wereld er nog aan toe.

Vorig jaar mocht Krejcikova zowel in het enkel- als dubbelspel zegevieren op Roland-Garros. Maandag werd ze verrassend gewipt in de eerste ronde van het enkelspel door de Franse thuisspeelster Diane Parry (WTA-97).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top