Gracheva: "Mertens haalt net zoals ik veel ballen terug, we gaan vijf uur spelen"

Sport | Varvara Gracheva (WTA 71) wordt vrijdag de opponente van Elise Mertens (WTA 32) in de derde ronde van Roland-Garros. De Belgische nummer een in het vrouwentennis profiteerde woensdag in de tweede ronde van het verstek van de Tsjechische Marie Bouzkova (WTA 69), die positief testte op corona. Gracheva versloeg op haar beurt de Australische Ajla Tomljanovic (WTA 42).

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben heel moe, maar heel blij", reageerde de Moskoviete. "Het is de tweede opeenvolgende keer dat ik me hier in Parijs kwalificeer voor de derde ronde en dat voelt als een bevestiging voor mij. Het is het bewijs dat het geen toeval is. Het was vandaag een epische match die beide kanten uit kon gaan. Het verschil zat misschien in het afdwingen van meer kansen door me intelligent te tonen en minder fouten te begaan. Ik weet niet of gravel mijn beste ondergrond is. Het is in elk geval de ondergrond waarop ik mijn beste resultaten haal."

Het wordt de allereerste confrontatie tussen Gracheva en Mertens. "Maar ik heb wel een idee van de manier waarop Mertens speelt. Het is een hele stabiele speelster. Ze haalt net zoals ik veel ballen terug. We gaan vijf uur spelen. Vorig jaar was ik in hetzelfde stadium tegen Kostyuk zo gestresseerd dat ik geen bal binnen sloeg. We zullen zien hoe ik me deze keer zal gedragen. Het wordt een interessant duel."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top