Carlos Alcaraz met de hakken over de sloot naar derde ronde van Roland Garros

Sport | Het Spaanse toptalent Carlos Alcaraz (ATP 6) heeft zich woensdag geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. Hij versloeg zijn landgenoot Albert Ramos-Vinolas (ATP 44) in een vijfsetter: 6-1, 6-7 (7/9), 5-7, 7-6 (7/2) en 6-4 na liefst 4 uur en 34 minuten. In de vierde set overleefde hij een matchpunt, op de service van zijn tegenstander.

Door Belga

Deel dit nieuws

Om door te stoten naar de achtste finales moet Alcaraz voorbij de Amerikaan Sebastian Korda (ATP 30) of de Fransman Richard Gasquet (ATP 70).

De pas 19-jarige Alcaraz is het zesde reekshoofd op het gravel in Parijs en hij geldt ondanks zijn jonge leeftijd als een van dé favorieten voor de titel. Alcaraz won dit seizoen al vier toernooien waarvan drie op gemalen baksteen. De jonge landgenoot van Rafael Nadal, dertienvoudig kampioen op Roland Garros, trok naar Parijs met opeenvolgende titels in Barcelona en Madrid op zak.

Vorig jaar strandde Alcaraz bij zijn debuut op Roland Garros in de derde ronde. Als qualifier ging hij eruit tegen de Duitser Jan-Lennard Struff.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top