Twintigste verjaardag van de euro gevierd in Namen

Nieuws | In Namen wordt woensdag/vandaag de twintigste verjaardag van de euro gevierd. In het Elysette vond woensdagnamiddag een ceremonie plaats, in aanwezigheid van Waals minister-president Elio Di Rupo, burgemeester Maxime Prévot en Europees Commissaris Elisa Ferreira.

Door Belga

Deel dit nieuws

Namen werd door de Europese Commissie gekozen als de stad waarin in ons land de verjaardag van de eenheidsmunt wordt gevierd.

"De euro heeft het mogelijk gemaakt om de risico's op wisselkoersschommelingen te verminderen, maar geldt vooral als een sterke materialisatie van de Europese Unie", zei Di Rupo woensdag. "Na de economische crisis van 2008 heeft Europa bewezen dat het sterker kan worden, maar, zoals (Europese Commissievoorzitter tussen 1985 en 1995, red.) Jacques Delors zei, zijn twee benen nodig om vooruit te gaan. Naast het monetaire aspect, moet er ook werk verricht worden op vlak van sociale rechtvaardigheid."

Eurocommissaris Fereirra bezocht naar aanleiding van de verjaardag ook verschillende projecten die gesteund worden door het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling.

Om 21.30 uur wordt de verjaardag afgesloten met een vuur- en lichtspel op de Grognon.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top