Titelverdediger Novak Djokovic bereikt derde ronde Roland Garros

Sport | Novak Djokovic heeft zich gekwalificeerd voor de derde ronde van Roland Garros. De Servische nummer 1 van de wereld en titelverdediger in Parijs versloeg de Slovaak Alex Molcan (ATP 38) met 6-2, 6-3 en 7-6 (7/4).

Door Belga

Deel dit nieuws

Djokovic neemt het in de zestiende finales op tegen de Sloveen Aljaz Bedene (ATP 195). Die wipte de Uruguayaan Pablo Cuevas (ATP 149) in vier sets.

De 35-jarige Djokovic mikt op een derde titel in Parijs, na winst in 2016 en vorig jaar. Het zou zijn 21e grandslamzege zijn, waarmee de Serviër naast Rafael Nadal zou komen. De Spanjaard werd alleen recordhouder op de voorbije Australian Open, waar Djokovic ontbrak na een soap rond zijn vaccinatiestatus tegen het coronavirus.

En Elise Mertens (WTA 32) speelt om een plaats in de achtste finales van Roland Garros tegen de Russische Varvara Gracheva (WTA 71). Die versloeg in de tweede ronde de Australische Ajla Tomljanovic (WTA 42) met 6-4, 6-7 (5/7) en 7-5.

Mertens had gisteren haar ticket voor de derde ronde cadeau gekregen na het forfait van de Tsjechische Marie Bouzkova (WTA 69).

De 26-jarige Mertens en de 21-jarige Gracheva speelden nog niet eerder tegen elkaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top