FUT: Hoe stel je een dreamteam samen met enkel Belgen?

eFoot | Deze maand vertellen we je hoe je op FUT het beste team kan samenstellen. Er is wel één voorwaarde aan verbonden. Je mag enkel Belgische spelers gebruiken! Ontdek het dreamteam van de redactie in een nieuw dossier!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een team samenstellen is een zoektocht naar de perfecte chemie tussen je 11 spelers. En het ene seizoen is het andere niet op FIFA. Dit seizoen zijn er tal van Belgische spelers met interessante stats, maar vooral centraal achterin knelt het schoentje.

Er zijn heel wat gamers die op FIFA Ultimate Team graag een team samenstellen met Belgische spelers. Met de 11 spelers in dit dossier haal je de beste Roberto Martinez in jezelf naar boven. De opstelling is een 3-4-3.

De doelman

In doel is de keuze voor de hand liggend en is er eigenlijk ook geen concurrentie: Thibaut Courtois is de onbetwiste nummer één. Er is zelfs een kaart ‘Speler van de maand in La Liga’ die  je kan gebruiken om de allerbeste Courtois onder de lat te plaatsen.

De verdediging

Het defensieve trio beginnen we met Jan Vertonghen, alias Super Jan, die zijn tweede jeugd beleeft bij Benfica. Door het event FUT Fantasy is er ook een erg straffe kaart met 84 snelheid en 88 verdedigen. Zijn sprongkracht loopt zelfs op tot maar liefst 97! Sterke Jan krijgt het gezelschap van Jason Denayer.  Geen vaste waarde meer bij Lyon, maar op FIFA kan je in een Belgisch elftal niet om hem heen. Drie keer 89 voor snelheid, kracht en verdedigen. Moeilijk om beter te doen dus. Misschien zelfs de beste kaart voor een Belgische verdediger ooit op FIFA. 

De laatste speler van het trio is Arthur Théate. De revelatie van vorig seizoen bij KV Oostende versierde een transfer naar Bologna, in de Serie A en is ondertussen ook international. Een opmerkelijk evolutie die de speler ook een Headliners-kaart opleverde op FIFA 22 met een snelheid van 85 maar vooral 94 in kracht!

Het middenveld

Op het middenveld vinden we twee erg bekende spelers terug. Kevin De Bruyne, uiteraard, is niet te stoppen met zijn TOTY-kaart (Team of the Year). Een kaart die hij gezien zijn huidige niveau ook dubbel en dik verdient. Als we naar de stats kijken, vallen de 5 sterren voor zijn ‘mindere’ voet op, maar ook 99 voor vista, voorzetten, korte passes en uithouding. Verder heeft hij ook nog statistieken tussen 94 en  98 voor positiespel, schotkracht, afstandsschoten, lange passes, reactievermogen, balbeheersing en zelfbeheersing. Wat wil je nog meer! Het is duidelijk: je moet KDB gewoon gebruiken in een 100% Belgische ploeg. Naast de middenvelder van City, vinden we Marouane Fellaini. Big Mo kon je gratis vrijspelen tijdens Halloween. Schrik je dus geen strohoedje wanneer je zijn snelheid van 88 ziet. Zijn kaart is erg compleet en de meeste stats zijn hoger dan 80. De ideale speler dus om naast KDB te plaatsen voor een evenwichtig middenveld dat alles en iedereen aankan.

Op de linkerflank staat een vaste waarde bij de Rode Duivels: Yannick Carrasco. Zijn offensieve en defensieve stats (beide erg hoog), maken van hem de geschikte speler voor deze positie. Hij heeft bovendien vier sterren voor zowel zijn slechte voet als voor technische skills. Defensief is hij niet de beste optie, maar toch trekt hij zijn plan op die linkerflank met een snelheid van maar liefst 94, waardoor hij heel wat spelers kan terughalen. Zijn collega aan de overkant is Dodi Lukebakio. Ook op rechts hebben we na enkele magere seizoenen eindelijk een mooie optie. Het enige minpuntje is de drie sterren voor zijn mindere voet. Voor het overige heeft de speler alles om het je tegenstanders lastig te maken: 96 snelheid en 70 kracht (zeker niet slecht) bijvoorbeeld. Lukebakio is de beste optie op rechts en kan, net als Carrasco, potten breken op de flank.

De offensieve driehoek

Dan rest enkel nog het offensieve trio van deze 100% Belgische ploeg op FIFA 22. De aanval bestaat uit Eden Hazard, Divock Origi en Jeremy Doku.

Op FIFA kunnen we nog steeds genieten van de allerbeste Eden Hazard dankzij een speciale kaart die spelers kregen voor Kerstmis. Een kaart die hem trouwens alle eer geeft die hij verdient met 91 snelheid, 88 schoten en 91 dribbelen. Door die prachtige stats kunnen we met weemoed terugdenken aan de flitsende speler, die hij ook in vorige edities van FIFA was.

Divock Origi heeft door de mooie prestaties van en bij Liverpool kunnen genieten om nog beter te worden. Een snelheid van 97, schoten van 91, positiespel van 91 en maar liefst 92 voor afwerken. Dit maakt van hem de beste Belgische aanvaller in de game. De laatste speler van het offensieve trio is Jeremy Doku, die 5 sterren krijgt voor zijn mindere voet in plaats van 3 dankzij een speciaal evenement FUT Birthday. Dat lijkt misschien een detail, maar is wel van cruciaal belang om af te werken. Doku kan nu klinisch afwerken met rechts en met links. Maar dat is uiteraard niet de enige kwaliteit van de aanvaller. Door zijn versnelling (98), behendigheid (97) en balans (96) is hij een gesel voor elke verdediging. Hij schakelt zijn tegenstander probleemloos uit. 

Dit zijn beste elf Belgen op FIFA 22. Uiteraard is de Belgische weelde groot en zijn er nog heel veel fantastische spelers. Er is jammer genoeg maar plaats voor 11 spelers op het veld. Maar ook deze spelers verdienen een plaats in je selectie:

  • Romelu Lukaku: de sterke spits heeft enkele mooie kaarten gekregen, ondanks een erg wisselvallig seizoen. Toch blijft ook hij een optie als diepe spits met onder andere een 96 voor afwerken en 97 voor reactievermogen.
  • Axel Witsel: ook hij heeft een erg nuttige kaart. Twee keer vier sterren en de meeste stats boven 80 (behalve schoten, 78, en snelheid, 72). Erg verdienstelijk dus, maar net niet goed genoeg om De Bruyne en Fellaini uit de ploeg te spelen.
  • Dries Mertens: of je nu voor de 'Ice' of 'Fire' versie kiest, met Dries Mertens heb je altijd een extra troef in je handen. Maar Mertens komt pas écht tot zijn recht in een centrale offensieve rol. In deze 3-4-3 kan je de speler van Napoli moeilijk inpassen. Kies je toch voor een andere opstelling, dan kunnen zijn stats van 95 voor behendigheid, 94 balans en 91 voor korte passing van goudwaarde zijn.
  • Loïs Openda: ook hij had de plek van Divock Origi kunnen innemen. Beide spelers lijken namelijk erg op elkaar. Met een versnelling van 97 maakt Openda in de eerste meters al snel het verschil. Hij kan ook gebruikmaken van vier sterren voor zijn mindere voet. Ook hij is dodelijk efficiënt dus met beide voeten. 
  • Youri Tielemans: met een passing van 87 en zelfs 90 voor korte passes, zijn de kwaliteiten van Tielemans duidelijk. Toch volstaan die niet om ee' plekje in de basiself te rechtvaardigen. De kaart van Axel Witsel is eigenlijk zelfs een tikkeltje beter, waardoor zijn speelminuten enkel zullen slinken in een competitief team.
  • Koen Casteels: een goede doelman, maar jammer genoeg voor hem is er ook nog ene Thibaut Courtois. Zolang de doelman van Real zo blijft keepen, blijft Casteels tweede keuze.

En nog zijn er spelers die je, met behulp van speciale kaarten, kan gebruiken in je ploeg. Denk maar aan Adnan Januzaj, Thomas Meunier, Christian Benteke, Michy Batshuayi, Charly Musonda en Yorbe Vertessen.

Met zoveel talent, heb je geen excuses meer. Neem je controller vast en stel vandaag nog jouw ideale Belgische elf samen op FIFA 22.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top