Netsky op Tomorrowland met of zonder serre? "Elke week kwam er een plant bij"

Muziek | De Belgische trots van de drum-'n-bass en elektronische dansbare muziek Netsky staat komende zaterdag op Tomorrowland onder de noemer Netsky & Friends. Wij spraken met hem na zijn show in de Lotto Arena om al wat vooruit te blikken op Tomorrowland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 30 april gaf de Antwerpse dj, producer en internationaal drum-‘n-bass-fenomeen Netsky een spetterende show in de Lotto Arena. Het was al een hele tijd geleden dat Boris Daenen, zoals de man achter de muziek heet, nog eens voor eigen publiek had gespeeld, dus de uitzinnige massa ging helemaal los. Het was ook voor Boris, die zich tijdens de lockdown met andere dingen dan muziek moest bezighouden, een welkome terugkeer voor eigen publiek.

Zijn fans bereikte hij tijdens de coronapandemie via livestreams. “Ik ben daarmee begonnen in een heel leeg appartement”, zegt de dj in een gesprek met Proximus Pickx. “Dan heb ik eerst één plant op de achtergrond gezet. Elke week kwam er een plant bij, tot ik in een soort jungle zat. Dat was voor de volgers van de livestream telkens iets leuks om naar uit te kijken. Toen ik dan in Nieuw-Zeeland weer live mocht spelen, wilde ik een statement maken door de afstand tussen mij en het publiek zo klein mogelijk te maken.”

Dat deed Boris door middenin het publiek te gaan staan in een soort met planten gevulde serre, een knipoog naar die livestreams. Dat is ook waar de naam van de concerttour vandaan komt: [GLASSHOUSE]. Ook in de Lotto Arena stond Netsky tijdens het optreden onder een serre-achtige constructie. “Ik heb altijd al graag wat performance art toegepast in de show. Het is moeilijk om dat erin te verwerken zonder dat het cheesy wordt.” Met [GLASSHOUSE] is hij alvast in de opzet geslaagd.

Netsky staat de komende zomer zo’n drie keer per week op de podia in Europa en de Verenigde Staten, dus van veel stilzitten is er geen sprake. Hij staat ook op de moeder aller dancefestivals: Tomorrowland. Daar brengt hij onder de noemer Netsky & Friends opnieuw enkele vrienden mee. Dat gaat van gevestigde namen tot internationaal jong talent dat een groter platform verdient.

“Dat doe ik al enkele jaren”, vertelt hij. “Het is ook weer begonnen in Nieuw-Zeeland, waar ik jong talent uitnodigde om zowel de voorprogramma’s als de grotere slots te doen. Dat gaat heel breed. Naast dj’s kunnen het ook live artiesten zijn. Het is een heel breed concept, we kunnen verschillende genres aan bod laten komen.” Ook op Tomorrowland zal Netsky enkele vrienden mee hebben. “Dat is een leuke manier om jong talent uit het buitenland in België een platform te geven”, zegt hij. Op Tomorrowland gaat het vooral over dj’s en minder live artiesten.

Samenwerkingen opzetten is spek voor de bek van Netsky, die ook met zijn volgende album aankondigt dat er weer tal van features zitten aan te komen. “Het is leuk om combinaties te maken met artiesten die je niet zou verwachten, die niet echt voor de hand liggen”, zegt hij. “Mijn favoriete artiest is Elton John. Hij is een geweldige songwriter. Ik weet dat hij fan is van drum-‘n-bass, want hij heeft ‘Rio’ al gedraaid op zijn radioprogramma. Wie weet komt er ooit wel een samenwerking met hem!”

Beleef Tomorrowland live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer. Je kan tussen 15 en 31 juli alle beschikbare concerten terugvinden op Pickx.be. Of volg het 's avonds  vanaf 18 u verder via de app of op Pickx Live (zender 11).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top