Wie volgt Remco Evenepoel op in Brussels Cycling Classic?

Sport | Zondag 5 juni strijdt het peloton terug op Vlaamse wegen om winst in de Brussels Cycling Classic. Na een rit van iets meer dan 200 kilometer kennen we de opvolger van Remco Evenepoel. Bij de favorieten horen dit jaar onder meer namen als die van Elia Viviani en Florian Vermeersch. Vooral die laatste kan zijn goede vorm opnieuw in de verf zetten na zijn eerdere winst in de Antwerp Port Epic.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De organisatoren van de wedstrijd hopen dit jaar op een minder geaccidenteerde wedstrijd dan de editie van 2021. Toen reed een deel van de kopgroep op twintig kilometer van de finish verkeerd. Enkel Aimé De Gendt en Remco Evenepoel reden toen richting de finish en even later zette de renner van Quickstep zijn beslissende demarrage in. Na een solo van iets meer dan tien kilometer reed de man uit Schepdaal alleen over de meet, hij hield uiteindelijk meer dan vijftig seconden over op De Gendt.

Het parcours van de wedstrijd werd enkele jaren geleden aangepast waardoor de voormalige sprintklassieker intussen uitgroeide tot een wedstrijd voor punchers. De race start en finisht in Brussel en net daarom wordt de wedstrijd nu in juni in de plaats van augustus georganiseerd. Bovendien werd gekozen voor een zondag. Thomas Van den Spiegel, CEO van Flanders Classics, verdedigt die keuze bij Bruzz: “Op zaterdag is er in Brussel vaak nog veel functioneel verkeer en dat wilden we in dit geval vermijden. Op zondag heb je meer mogelijkheden.”

Teleurstellende Viviani tegenover man in vorm Florian Vermeersch?

Na de start leidt het parcours de renners meteen richting de Vlaamse Ardennen. Vlak voor de finale moeten de renners twee keer over de Muur van Geraardsbergen. Bovendien krijgt het peloton tussendoor ook nog twee keer de Bosberg en de Congoberg voorgeschoteld. De laatste twintig kilometer verloopt relatief vlak, al kan de Heiligekruiswegstraat misschien nog voor extra spanning zorgen.

Op de startlijst van de Brussels Cycling Classic prijken voorlopig onder meer al namen van Elia Viviani en Floran Vermeersch. Verder maken ook Jordi Meeus en Ide Schelling hun opwachting. Viviani kan in de wedstrijd zijn tweede overwinning van het seizoen pakken. Voorlopig is de Italiaan bezig aan een teleurstellend seizoen waarbij hij slechts één keer kon winnen, in eerste etappe van de Ronde van de Provence. In andere wedstrijden kwam hij nooit verder dan een tweede plaats in de eerste rit van de Ronde Van Hongarije. 

Florian Vermeersch is daarentegen wel bezig aan een sterke opmars. Terwijl hij niet zo lang geleden nog aan het langste eind trok in de Antwerp Port Epic, streed hij ook lang voorin mee in de Tro-Bro Léon in Frankrijk. De renner van Lotto-Soudal stelde licht teleur in het klassieke voorjaar met een 61e plaats in de Omloop Het Nieuwsblad, een 45e plaats in Nokere Koerse, een 19e plaats in Gent-Wevelgem en een 23e plaats in de Scheldeprijs. Of hij zijn remontada van de voorbije weken kan verderzetten met een sterk resultaat in Brussel, valt evenwel nog af te wachten. 

De Brussels Cycling Classic is live te volgen op Eén. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top