Carl Hoefkens volgt Alfred Schreuder op bij Club Brugge

Jupiler Pro League | Carl Hoefkens is de nieuwe hoofdtrainer bij landskampioen Club Brugge, zo bevestigde de club.

Door Belga

Deel dit nieuws

Hij is er de opvolger van de onlangs naar Ajax vertrokken Alfred Schreuder en krijgt Rik De Mil en Paul Okon als assistenten.

De intussen 43-jarige Hoefkens kwam tijdens zijn spelerscarrière vier seizoenen (2009-2013) uit voor de West-Vlamingen en werd er in 2018 in de technische staf opgenomen, eerst als jeugdcoach en nadien ook als Talent Manager. Het voorbije seizoen, dat Club afsloot met een derde landstitel op rij, verscheen hij steeds meer op het voorplan, als assistent van zowel Philippe Clement als nadien van Schreuder. Het blijft echter een stap in het onbekende, want als hoofdtrainer heeft Hoefkens geen ervaring. 

"Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe rol. Ik denk dat ik niet lieg als ik mezelf een man van het huis mag noemen. Net zoals in mijn vorige rollen wil ik ook als trainer mij volledig geven om bij te dragen aan de verdere uitbouw en successen van Club Brugge", klinkt het in een eerste reactie.

De intussen 50-jarige Okon was in de eerste helft van de jaren negentig sterkhouder bij Club (1991-1996). In 1995 kreeg hij de Gouden Schoen overhandigd, een jaar later versierde hij zijn droomtransfer naar Lazio, waar knieblessures hem parten speelden. Na zijn spelerscarrière keerde Okon terug naar Australië, maar sinds enkele jaren is hij opnieuw in West-Vlaanderen neergestreken. De Mil is bij Club dan weer al enkele jaren als beloftentrainer aan de slag en nam in het verleden al tijdelijk over als hoofdcoach, toen Clement met een coronabesmetting aan de kant stond. De 40-jarige voormalige onderwijzer liet toen een uitstekende indruk na.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top