ESL kondigt CS:GO Major in Rio De Janeiro aan

CS:GO | Toernooiorganisator ESL heeft op dinsdag 24 mei bevestigd dat de volgende Counter-Strike Major in Rio de Janeiro gehouden zal worden. IEM Rio gaat door van 30 oktober tot 13 november en brengt 24 teams samen voor een totale geldprijs van 1 miljoen dollar.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De PGL Major in Antwerpen kwam nog maar net ten einde, met de bekroning van het internationale roster van FaZe Clan na een adembenemende finale tegen NAVI, maar Counter-Strike fans kijken al vooruit. En er is genoeg reden om dat te doen!

De befaamde toernooiorganisator ESL, onder meer bekend van de FPS van Valve, heeft het gerucht bevestigd dat al enkele weken de ronde deed. Het is nu officieel: ESL heeft aangekondigd dat de volgende Major in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro gehouden zal worden! Het toernooi gaat door van 30 oktober tot en met 13 november, en toeschouwers worden verwelkomd in de Jeunesse Arena tijdens de laatste vier dagen van het evenement.

Een groot toernooi in Brazilië zou een primeur zijn voor het land, net zoals de PGL Major in Antwerpen dat was voor België. Dit besluit is niet verrassend gezien de enorme Braziliaanse community van de esport. In 2021 zette de gespecialiseerde site Leetify Brazilië op de vierde plaats in de verdeling van spelers per land, met 4,87% van een steekproef van zeven miljoen spelers.

Ook wat toeschouwers betreft, zit het land bij de uitblinkers. In de recentste Major verzamelde de Braziliaanse streamer Gaules bijna 707 000 kijkers op zijn kanaal voor de wedstrijd tussen Cloud9 en Imperial, het roster van de nationale ster Gabriel "FalleN" Toledo.

De wedstrijd zal, zoals vaak het geval is, een geldprijs van 1 000 000 dollar opleveren. Bovendien zullen de deelnemende teams een deel van de winst ontvangen uit de verkoop van stickers in het spel. Nu moeten we alleen nog afwachten welke teams zich via de verschillende RMR-evenementen zullen kwalificeren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top