Kan Liverpool er met winst in Champions League voor zorgen dat Sadio Mané de Ballon d’Or kan winnen?

UEFA Champions League | De finale van de Champions League van zaterdag tussen Real Madrid en Liverpool zal niet alleen de strijd om de prestigieuze beker in een beslissende plooi leggen. Tijdens de wedstrijd krijgen we ook de grootste favorieten voor de Ballon d’Or aan het werk te zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het tijdperk van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi is bij de Ballon d’Or stilletjes aan voorbij. Daardoor maken heel wat nieuwe spelers kans op de prijs. Bovenaan de lijst van favorieten staan dit jaar onder meer Karim Benzema, Sadio Mané en Kevin De Bruyne. Twee van hen staan zaterdag tegenover elkaar in het Stade de France. De speler van het winnende team zal ongetwijfeld punten sprokkelen voor die fameuze individuele prijs. Nu de datum van de ceremonie voor die prijs werd bekendgemaakt, is Mané als speler van de Reds lichtjes in het voordeel. Op voorwaarde natuurlijk dat ze de wedstrijd van zaterdag kunnen winnen.

Mané stapelt de trofeeën op

Om de Ballon d’Or te winnen, moet je in het algemeen op twee verschillende aspecten uitblinken (pols daarover maar eens bij Lewandowski!). Enerzijds moet je een aantal prijzen gewonnen hebben met je ploeg, anderzijds moet je ook een zeker aantal wedstrijden gespeeld hebben. De Champions League zou voor Sadio Mané de vierde trofee van dit seizoen zijn. Eerder won hij met Liverpool al de FA Cup, de League Cup en met Senegal mocht hij juichen in de Africa Cup of Nations. Daarbij werd hij ook uitgeroepen tot beste speler van deze competitie. 

Verder vergaarde Mané ook heel wat faam door nationale ploeg van Senegal voor de tweede keer op rij aan een ticket voor het WK te helpen. Dat is nog nooit eerder in de Senegalese voetbalgeschiedenis gebeurd. In het truitje van Liverpool maakte Mané dit jaar 23 goals in 50 wedstrijden, zijn tweede beste resultaat in zijn carrière. Als we er zijn goals van de Afrikaanse landencompetitie aan toevoegen, dan zijn de cijfers van de Senegalees nog veel indrukwekkender

Rol van Mo Salah

Maar het verschil kan in de verkiezing van dit jaar van op het veld komen. Real Madrid en Manchester City hebben zich de voorbije weken al luidop uitgesproken over hun favoriete speler voor de Ballon d’Or, maar op Anfield Road is dat helemaal niet het geval. De ploeg wil duidelijk geen kant kiezen aangezien ook die andere ster van het team, Mo Salah, dit jaar erg sterke prestaties neerzette. De ploeg wil Salah duidelijk niet beïnvloeden terwijl de contractbesprekingen met hem volop aan de gang zijn. 

Om de opvolger van Georges Weah, de tot nu toe enige Afrikaan die de prestigieuze prijs kon winnen, moet Mané de Champions League winnen. Dat is ook de laatste grote trofee die wordt gewonnen voor de ceremonie van de prijs, waardoor een eventuele knalprestatie tijdens die wedstrijd de stemrondes kan beïnvloeden. De uitreiking van de Ballon d’Or gaat door op 17 oktober in Parijs, net voor de start van het WK in Qatar. Ook dat speelt in het voordeel van de Senegalees, die tegen dan misschien een transfer te pakken heeft…

Volg de UEFA Champions League-finale tussen Liverpool FC en Real Madrid nu zaterdag 28 mei vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top