Sprinters zijn opnieuw aan zet in de Exterioo Cycling Cup

Wielersport | Donderdag staat in het zuiden van het land de zesde manche van de Exterioo Cycling Cup op het programma. De Circuit de Wallonie zoekt een opvolger voor de Fransman Christophe Laporte, winnaar in 2021.

Door Belga

Deel dit nieuws

Er zijn in de Waalse 1.1-koers ook opnieuw flink wat UCI-punten te verdienen. In die optiek start Lotto Soudal, nog steeds op een degradatieplaats in het teamklassement, met een ijzersterk team. Sprinter Arnaud De Lie en verder ook Tim Wellens, Philippe Gilbert en Victor Campenaerts moeten voor resultaten zorgen.

De wedstrijd, met start in Charleroi en aankomst in Mont-sur-Marchienne, is traditioneel voer voor sprinters. De renners moeten 192,2 kilometers afleggen.

Naast de sterke Lotto Soudal-ploeg is het uitkijken naar verschillende snelle mannen. Op de deelnemerslijst staan onder meer Baptiste Planckaert, Gerben Thijssen en Andrea Pasqualon (Intermarché-Wanty-Gobert), Jelle Wallays en Piet Allegaert (Cofidis), Lionel Taminiaux en Jakub Mareczko (Alpecin-Fenix), Nacer Bouhanni en Daniel McLay (Arkea-Samsic), Milan Menten en Timothy Dupont (Bingoal Pauwels Sauces WB) en Niccolo Bonifazio (Total Energie). Voor Israel Premier Tech is de Fransman Rudy Barbier de sprinter. Het Israëlische WorldTour-team verwelkomt Sep Vanmarcke opnieuw in koers. Die reed niet meer sinds Dwars door Vlaanderen en moest forfait geven voor de Ronde van Noorwegen door een positieve coronatest.

De GP Marcel Kint is op 29 mei in Zwevegem de volgende manche van de Exterioo Cup.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top