Miami Heat moet zich na dramatische partij herpakken tegen Boston Celtics

Basketbal | Miami Heat en Boston Celtics maken er zeer spannende play-offs van. De twee ploegen wisten na vier matchen elk twee keer te winnen. Miami hoopt in de vijfde match het laken naar zich toe te trekken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In deze finalewedstrijden in de Eastern Conference League zorgden de twee ploegen voor een rollercoaster aan emoties bij de fans. Er is geen ploeg die echt de bovenhand heeft weten te nemen en daardoor staat het 2-2 na vier partijen. Miami wil in wedstrijd vijf in eigen huis weer de leiding nemen.

Een dramatisch begin

Miami begon de vierde match met een 2-1-voorsprong en ze konden een zeer grote stap richting NBA Finals zetten. Maar het begon bijzonder slecht aan de match door in de vierde wedstrijd 0 keer te scoren uit de eerste 14 pogingen. Na achttien minuten stonden de mannen van Erik Spoelstra 18-1 in het krijt. Victor Oladipo wist pas na acht minuten en 38 seconden de score te openen voor Miami.

Het was 25 jaar geleden dat een team nog zo lang nodig had om de score te openen in een play-off-wedstrijd. "We begonnen aanvallend zeer slecht aan de partij. We hadden te weinig dadendrang en intentie, waardoor ons begin bijzonder teleurstellend was", zei de coach na de partij. Dat slechte begin had uiteraard gevolgen voor het verdere verloop van de wedstrijd.

Topspelers gaven niet thuis

Met Jimmy Butler, Bam Adebayo, Kyle Lowry, PJ Tucker en Max Strus heeft Miami Heat een vijftal dat de tegenstander nochtans angst kan inboezemen. Zij kenden echter een offday met samen amper 18 gescoorde punten, terwijl invaller Victor Oladipo 23 punten wist te scoren.

De ploeg uit Miami moet deze wedstrijd achter zich laten en zich richten op de vijfde wedstrijd. Ze kunnen alvast niet slechter voor de dag komen dan in de vorige match. De Celtics profiteerden en daardoor werd het 2-2. We kijken nu al reikhalzend uit naar wie vanavond de leiding zal nemen.

Het programma van de week op Eleven Sports:

Donderdag 26 mei

  • Game 5: Miami Heat - Boston Celtics (om 2u30 op Eleven 2)

Vrijdag 26 mei

  • Game 5: Golden State Warriors-Dallas Mavericks (om 3u op Eleven 2)

Zaterdag 27 mei

  • Game 6: Boston Celtics - Miami Heat (om 2u30 op Eleven 2)

Zondag 28 mei

  • Game 6 (indien nodig): Dallas Mavericks - Golden State Warriors (om 3u op Eleven 2)

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top