Dallas houdt Golden State van titelfinale

Basketbal | Golden State kon zich dinsdagavond verzekeren van het eerste ticket voor de NBA Finals, maar zover kwam het niet. De Warriors gingen in de vierde wedstrijd van de finale in de Western Conference met 119-109 (rust: 62-47) onderuit in Dallas. Luka Doncic was opnieuw de ster van de avond met 30 punten, 14 rebounds en 9 assists. De Mavericks komen in de tussenstand terug tot 3-1.

Door Belga

Deel dit nieuws

Voor Golden State kwamen topschutters Stephen Curry (20 punten) en Klay Thompson (12 punten) dinsdag samen maar tot 32 punten. De Mavericks, die een stevig defensief blok op het parket brachten, domineerden het tweede en derde kwart van de wedstrijd, die tussendoor nog 20 minuten stil lag. Een zware regenbui in Dallas vond zijn weg naar het dak van het stadion, waarin een lek zat. Dorian Finney-Smith was belangrijk met 23 punten, Reggie Bullock zorgde voor 18 punten.

Wedstrijd vijf staat donderdag in San Francisco op het programma. De Warriors blijven ondanks de nederlaag torenhoog favoriet voor de kwalificatie. In de play-offs van de NBA slaagde nog nooit een team erin om de laatste vier wedstrijden in een reeks te winnen, nadat het de eerste drie had verloren.

In de finale van de Eastern Conference staan Boston en Miami na vier wedstrijden 2-2 gelijk. Woensdag vindt de vijfde partij plaats in Miami.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top