Nieuwszender MSNBC neemt vroegere woordvoerster van president Biden in dienst

Films | De progressieve Amerikaanse nieuwszender MSNBC heeft dinsdag bekendgemaakt Jen Psaki in dienst te hebben genomen. Ze is de vroegere woordvoerster van president Joe Biden

Door Belga

Deel dit nieuws

Psaki (43) zal vanaf begin volgend jaar gastvrouw zijn in een nieuwe uitzending op het streamingplatform van MSNBC.

Ze zal ook geregeld op de antennes zijn van MSNBC en NBC naar aanleiding van de verslaggeving omtrent de Congresverkiezingen in de herfst en de presidentsverkiezingen van 2024.

"Zij is voor de kijkers van MSNBC een bekend gezicht en iemand die autoriteit en vertrouwen uitstraalt", zei voorzitster Rashida Jones van de mediagroep. Ze loofde ook de "scherpe humor" van haar nieuw personeelslid.

Vooraleer in het Witte Huis van Joe Biden terecht te komen speelde Psaki verschillende communicatierollen binnen de regering-Obama.

Na zestien maanden stapte ze op 13 mei op als woordvoerster van Biden, om door Karine Jean-Pierre te worden opgevolgd. Bij haar vertrek loofde de pers bijna unaniem haar hoffelijkheid, haar kennis van zaken en haar professionalisme.

Reconversies naar de media van figuren uit de Amerikaanse regering zijn fequent.

Het conservatieve Fox News nam bijvoorbeeld de vroegere woordvoerster van Donald Trump, Kayleigh McEnay, in dienst. MSNBC recruteerde reeds de vroegere woordvoerster van vicepersident Kamala Harris, Symone Sanders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top