Carapaz maakt zich geen zorgen: "Doe al bij al goede zaak vandaag"

Wielersport | Richard Carapaz verloor het sprintje om de derde plaats (en de bonificatieseconden) van Jai Hindley in de zestiende etappe van de Giro. De Australiër nadert nu tot op drie tellen van de roze trui. "Ik verlies een paar seconden op Hindley, maar ik win er op Almeida, dus de balans is positief", oordeelde Carapaz.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het was een zware etappe en op het einde ben ik blij met het resultaat", sprak de kopman van Ineos Grenadiers, "ik dacht dat ik de sprint om de derde plaats zou winnen, dat lukte uiteindelijk niet. Jai is sneller dan ik ben aan de finish en pakte de derde plaats. Nu goed, ik maak me geen zorgen. Ik doe al bij al een goede zaak vandaag, ik verlies een een paar seconden op Hindley, maar ik heb er meer gewonnen op Almeida en er volgen nog heel wat lastige ritten in deze Giro. Er moet nog heel wat geklommen worden."

"Elk klein detail zal tellen deze Giro", zei hij nog. "Het wordt wellicht nog een heel spannende strijd, we staan allemaal dicht bij elkaar in het klassement en we zullen wellicht nog vaak vechten om die bonificatieseconden die wellicht ook van belang zullen voor het eindklassement."

Carapaz is niet slecht tegen de klok, in de openingstijdrit was hij sneller dan Hindley en Landa, maar Almeida is wel sterker tegen klok. "Er komen nog heel wat bergritten aan", eindigde hij. "We zullen allemaal heel moe zijn en ik ben nog niet bezig met die tijdrit in Verona op de slotdag, ik bekijk het dag per dag, rit per rit."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top