Jai Hindley knabbelt aan achterstand op Carapaz: "Een goede dag"

Wielersport | Jai Hindley won dinsdag in de koninginnenrit van de Giro het sprintje om de derde plaats van Richard Carapaz en komt daarmee vier seconden dichter op de roze trui. Hij telt nog slechts drie seconden achterstand.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Zoals ik vooraf had voorspeld, werd het een epische dag", deed hij uit de doeken bij zijn team Bora-hansgrohe. "Er werd hard gebikkeld in de beginfase om de vroege vlucht. Wij hadden Lennard (Kämna, red) en Wilco (Kelderman, red) mee vooraan, dus dat was een goede zaak, in het geval van allerlei scenario's die zich konden voordoen op het eind. Emanuel (Buchmann, red) en ik konden conservatief rijden in de groep der favorieten."

Eerst schudde Astana met Nibali even aan de boom in de afdaling van de Mortirolo, maar zonder erg, daarna nam Bahrain-Victorious, voor Landa, het initiatief. "Zij begonnen te koersen op die voorlaatste klim en reden een hoog tempo: eerst bergop, daarna in de afdaling en dan op die slotklim. Maar ik voelde me vrij goed. Landa viel aan, ik kon volgen. Daarna probeerde ik het ook een paar keer, maar ik slaagde er niet in om Landa en Carapaz te lossen. Nu goed, ik denk dat we mogen besluiten dat dit een goede dag was voor mij. Ik pak op het eind wat bonificatieseconden en ik neem ook wat tijd op andere klassementsrenners, dus daar ben ik blij om. Ik voel me nog steeds heel goed, op naar de volgende dag."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top