Evenepoel wint meteen bij rentree in de Ronde van Noorwegen

Wielersport | Remco Evenepoel heeft dinsdag de openingsrit in de Ronde van Noorwegen (2.Pro) gewonnen. Onze landgenoot haalde het na 173,6 km van Bergen naar Voss in een sprint bergop voor Tobias Halland Johannessen en Eduard Prades. Cian Uijtdebroeks werd negende, Laurens Huys tiende.

Door Belga

Deel dit nieuws

De eerste rit in de Ronde van Noorwegen werd gekleurd door een vroege vlucht met zes renners: onze landgenoot Jens Reynders, Frederik Muff, Eirik Lunder, Häkon Aalrust, Jokin Murguialday en Stephen Bassett. Zij reden een maximale voorsprong van 5:15 bij elkaar op een peloton waar Ineos Grenadiers en Quick Step-Alpha Vinyl de boel controleerden.

De vluchters waren vogels voor de kat met het slotklimmetje van 3 km aan 6% op het eind. Dat was voer voor punchers en de klassementsrenners, dus zette het peloton alle zeilen bij om hen terug te grijpen. En dat lukte: op 4 km werd met Muff de laatste vluchter gegrepen.

Een renner van Coop probeerde te anticiperen op de steile stukken, maar hij werd opgeraapt door de groep der favorieten. In de slotfase moest Evenepoel een paar aanvallen counteren, onder meer van Chaves en Hart, maar hij klaarde de klus met verve en pakte de zege bergop in de sprint. Hij is meteen ook de eerste leider.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top